• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pavlova s pistáciemi a višněmi
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova s pistáciemi a višněmi

0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 8
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr prosátý
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob
    • 2
      lžíce kakao
    • 300
      ml smetana ke šlehání 40 %
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 500
      g višně naložené v alkoholu
    • 50
      g pistácie
    • 150
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem a tužkou si na něj předkreslete dva kruhy o průměru 16 cm.
2
Bílky vložte do perfektně odmaštěné a suché šlehací mísy. Ručním šlehačem (nebo v robotu) začněte šlehat při menší rychlosti a natřikrát přisypte cukr. Pak vmíchejte kakao. Kakaovou hmotu za pomoci stěrky rozetřete do obou předkreslených kruhů. Teplotu v troubě snižte na 150°C, upečte oba korpusy a nechte je částečně vychladnout.

RADA: Jak skladovat vejce?

3
Dotuha vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem. První korpus položte na servírovací talíř a bohatě ozdobte smetanou, vypeckovanými višněmi a pistáciemi.
4
Nahoru položte druhý korpus a netlačte na něj. Pak ho opět potřete smetanou, hustě posypte višněmi a pistáciemi. Na celý dezert nastrouhejte hoblinky čokolády. Chcete-li větší, použijte škrabku.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Pavlova plná ovoce

Pavlova plná ovoce

Vánoční Pavlova

Vánoční Pavlova

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hořká čokoláda Kakao Kukuřičný škrob Moučkový cukr Pistácie Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Višně naložené v alkoholu

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

71
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
70
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
36
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými…
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pažitková omáčka
Pažitková omáčka
Pažitková pomazánka
Pažitková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Pavlova s pistáciemi a višněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact