Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem a tužkou si na něj předkreslete dva kruhy o průměru 16 cm.
2
Bílky vložte do perfektně odmaštěné a suché šlehací mísy. Ručním šlehačem (nebo v robotu) začněte šlehat při menší rychlosti a natřikrát přisypte cukr. Pak vmíchejte kakao. Kakaovou hmotu za pomoci stěrky rozetřete do obou předkreslených kruhů. Teplotu v troubě snižte na 150°C, upečte oba korpusy a nechte je částečně vychladnout.
Dotuha vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem. První korpus položte na servírovací talíř a bohatě ozdobte smetanou, vypeckovanými višněmi a pistáciemi.
4
Nahoru položte druhý korpus a netlačte na něj. Pak ho opět potřete smetanou, hustě posypte višněmi a pistáciemi. Na celý dezert nastrouhejte hoblinky čokolády. Chcete-li větší, použijte škrabku.