Úžasný dezert z bílkového sněhu má původ patrně v Austrálii nebo na Novém Zélandu. Jméno dostal po ruské baleríně Anně Pavlovové. V našem receptu budeme pavlovu zdobit šlehačkou, plátky manga a dužinou marakuji.
Do vaječných bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte v hustý, lesklý sníh bez bublin. Při šlehání postupně přidávejte cukr, pak kukuřičný škrob a ocet. Správnou konzistenci sněhu s cukrem poznáte také podle toho, že směs ztrojnásobí svůj objem a když vyjmete metly, tvoří špičky.
Předehřejte si troubu na 150 °C. Plech potáhněte pečícím papírem, na něj navršte připravené těsto do tvaru kolečka (jedno velké a dvě malé). Ideálně po okrajích vyšší než uprostřed. Dejte do trouby a pečte na 120 °C po dobu 80 minut, dokud špejle vložená dovnitř, nevyjde čistá. Po upečení by měla Pavlova zůstat bílá, na povrchu křupavá a uvnitř vláčná.
3
Nechte vychladnout v troubě 1-2 hodiny. Neotvírejte dvířka, dokud není trouba úplně vychlazená.