• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pavlova s marakujou a mangem
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova s marakujou a mangem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Úžasný dezert z bílkového sněhu má původ patrně v Austrálii nebo na Novém Zélandu. Jméno dostal po ruské baleríně Anně Pavlovové. V našem receptu budeme pavlovu zdobit šlehačkou, plátky manga a dužinou marakuji.

Suroviny

1 porce
    • 150
      ml vejce bílek ze 4 vajec
    • 220
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 1
      špetka sůl
  • na ozdobení
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 125
      ml marakuja dužina ze 4 plodů
    • mango zralé nakrájené na tenké plátky

Postup přípravy receptu

1
Do vaječných bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte v hustý, lesklý sníh bez bublin. Při šlehání postupně přidávejte cukr, pak kukuřičný škrob a ocet. Správnou konzistenci sněhu s cukrem poznáte také podle toho, že směs ztrojnásobí svůj objem a když vyjmete metly, tvoří špičky.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Předehřejte si troubu na 150 °C. Plech potáhněte pečícím papírem, na něj navršte připravené těsto do tvaru kolečka (jedno velké a dvě malé). Ideálně po okrajích vyšší než uprostřed. Dejte do trouby a pečte na 120 °C po dobu 80 minut, dokud špejle vložená dovnitř, nevyjde čistá. Po upečení by měla Pavlova zůstat bílá, na povrchu křupavá a uvnitř vláčná.
3
Nechte vychladnout v troubě 1-2 hodiny. Neotvírejte dvířka, dokud není trouba úplně vychlazená.

RADA: VIDEO, jak na Míša řezy krok za krokem!

4
Šlehačku řádně vyšlehejte do pevna a natřete na vychladlý korpus, pak dužinu z maracuji a nakonec poklaďte plátky manga. Podávejte nejlépe ihned.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Pavlova se šlehačkou a jahodami

Pavlova se šlehačkou a jahodami

Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami

Pavlova s granátovým jablkem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Kukuřičný škrob Mango Marakuja Moučkový cukr Smetana ke šlehání Sůl Vejce

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cibulačka s celerem

Cibulačka s celerem

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Domácí pizza I.

Domácí pizza I.

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

480
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
229
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
56
Francouzský dresing
Francouzský dresing
37
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
33
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými…
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pažitková omáčka
Pažitková omáčka
  • Recepty.cz
  • Pavlova s marakujou a mangem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact