• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pavlova s marakujou a mangem
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova s marakujou a mangem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Úžasný dezert z bílkového sněhu má původ patrně v Austrálii nebo na Novém Zélandu. Jméno dostal po ruské baleríně Anně Pavlovové. V našem receptu budeme pavlovu zdobit šlehačkou, plátky manga a dužinou marakuji.

Suroviny

1 porce
    • 150
      ml vejce bílek ze 4 vajec
    • 220
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 1
      špetka sůl
  • na ozdobení
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 125
      ml marakuja dužina ze 4 plodů
    • mango zralé nakrájené na tenké plátky

Postup přípravy receptu

1
Do vaječných bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte v hustý, lesklý sníh bez bublin. Při šlehání postupně přidávejte cukr, pak kukuřičný škrob a ocet. Správnou konzistenci sněhu s cukrem poznáte také podle toho, že směs ztrojnásobí svůj objem a když vyjmete metly, tvoří špičky.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Předehřejte si troubu na 150 °C. Plech potáhněte pečícím papírem, na něj navršte připravené těsto do tvaru kolečka (jedno velké a dvě malé). Ideálně po okrajích vyšší než uprostřed. Dejte do trouby a pečte na 120 °C po dobu 80 minut, dokud špejle vložená dovnitř, nevyjde čistá. Po upečení by měla Pavlova zůstat bílá, na povrchu křupavá a uvnitř vláčná.
3
Nechte vychladnout v troubě 1-2 hodiny. Neotvírejte dvířka, dokud není trouba úplně vychlazená.

RADA: VIDEO, jak na Míša řezy krok za krokem!

4
Šlehačku řádně vyšlehejte do pevna a natřete na vychladlý korpus, pak dužinu z maracuji a nakonec poklaďte plátky manga. Podávejte nejlépe ihned.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Pavlova se šlehačkou a jahodami

Pavlova se šlehačkou a jahodami

Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami

Pavlova s granátovým jablkem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Kukuřičný škrob Mango Marakuja Moučkový cukr Smetana ke šlehání Sůl Vejce

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

69
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Domácí lučina
Domácí lučina
30
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
29
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Mahulena Bočanová vzteky bez sebe: Podvodníci ji zneužili na charitu!

Mahulena Bočanová vzteky bez sebe: Podvodníci ji zneužili na charitu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými…
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pažitková omáčka
Pažitková omáčka
  • Recepty.cz
  • Pavlova s marakujou a mangem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact