Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve velké míse vyšlehejte polotuhý sníh z bílků a špetky soli. Postupně přidávejte krystalový cukr a šlehejte, dokud se nerozpustí všechny krystalky.
Přidejte kukuřičný škrob, vinný ocet a 1 minutu mixujte. Plech vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou a pomocí zdobicího sáčku ze sněhu tvořte malé Pavlovy s důlkem na krém uprostřed. Vložte do trouby a okamžitě snižte teplotu na 120 °C. Takto pečte 60–70 minut. Po upečení nechte v troubě vychladnout.
Nad vodní lázní nechte rozpustit máslo a cukr. Přidejte šťávu a kůru z citronů, vejce a žloutky, míchejte 10–13 minut do zhoustnutí. Hotový krém nechte vychladnout. Pavlovy naplňte citronovým krémem a ozdobte jedlými květy.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. speciál VELIKONOCE 2019