• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pavlova s amarreto krémem
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova s amarreto krémem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Dezert, který dostal jméno po primabaleríně Anně Pavlovové je na povrchu křehký a křupavý a uvnitř skrývá vláčnou, sladkou pěnu. S krémem s příchutí amaretta a pár kousky ovoce pak tvoří dokonalé sousto. Je to ideální zakončení slavnostní večeře či oběda o několika chodech. Na tuhle lehkou sladkou tečku si totiž každý najde místo.

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks bílek
    • 220
      g moučkový cukr + na posypání
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 2
      lžička vinný ocet
    • čerstvé ovoce sezónní
    • vyloupané nesolené pistacie na posypání
    • máta na dozdobení
  • Krém
    • 4
      ks žloutek
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 200
      ml mléko
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      lžíce kukuřičný škrob
    • 4
      lžíce amaretto

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 150 °C. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do mísy robotu, žloutky do rendlíku. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, poté do něj za stálého šlehání postupně přidávejte cukr, vznikne tuhá, lesklá hmota, která bude tvořit pevné špičky. Nakonec přidejte škrob a ocet a už jen krátce prošlehejte.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Arch papíru přilepte v rozích k plechu malým množstvím ušlehané hmoty. Doprostřed na papír obkreslete podle menšího talíře kruh o průměru 15–20 cm, dezert se pak bude snáze tvarovat. Doprostřed kruhu navršte sněhovou hmotu a postupně ji lžící rozetřete tak, aby vznikl souměrný, asi 5 cm vysoký korpus. Nemusí být dokonale hladký, vlny a nerovnosti jsou naopak vítané. Plech dejte doprostřed trouby a hned snižte teplotu na 120 °C, pečte 80 minut. Během pečení odolejte pokušení a troubu neotvírejte, dezert by splaskl.
3
Mezitím připravte krém. Do rendlíku ke žloutkům přidejte cukr, mléko, polovinu množství smetany, škrob a amaretto. Metličkou vše důkladně promíchejte a za stálého míchání vařte na středním plameni do zhoustnutí. Jakmile krém začne houstnout, snižte teplotu, stále míchejte a minutu až dvě vařte. Ve chvíli, kdy vznikne hustý krém pudinkové konzistence, sundejte kastrol z plotny. Krém přelijte do mísy a na celý povrch přitiskněte potravinářskou fólii, díky tomu nevznikne škraloup. Krém nechte zcela vychladnout. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a postupně, po částech, ji vmíchejte do vychladlého krému, vznikne nadýchaná hmota.

RADA: Podívejte se na video, jak na domácí vaječný likér

4
Upečenou Pavlovu nechte postupně chladnout asi hodinu v otevřené troubě. Když zcela vychladne, sundejte ji i s papírem z plechu. Papír kolem dokola uvolněte, chytněte za jeden roh, Pavlovu usaďte na podnos a papír opatrným, ale rychlým pohybem stáhněte. Korpus může už během pečení praskat, proto pracujte opatrně. Na Pavlovu navršte krém, ozdobte ji ovocem, oříšky a mátou, zasypejte moučkovým cukrem.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové vločky

Sněhové vločky

Skořicové rohlíčky - sněhové

Skořicové rohlíčky - sněhové

Pusinky s kávovým krémem

Pusinky s kávovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Sváteční pečení FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Bílek Čerstvé ovoce Kukuřičný škrob Máta Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vinný ocet Vyloupané nesolené pistacie Žloutek

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Bramborové housky

Bramborové housky

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

122
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
81
Dýňová tortila
Dýňová tortila
50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
41
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hříšná přehlídka v Brně: Missí zadečky v akci!

Hříšná přehlídka v Brně: Missí zadečky v akci!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Další doporučené recepty:

Patizony zapečené s hermelínem
Patizony zapečené s hermelínem
Pavlišovský řízek
Pavlišovský řízek
Pavlova plná ovoce
Pavlova plná ovoce
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými…
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
  • Recepty.cz
  • Pavlova s amarreto krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact