• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pavlova s amarreto krémem
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova s amarreto krémem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Dezert, který dostal jméno po primabaleríně Anně Pavlovové je na povrchu křehký a křupavý a uvnitř skrývá vláčnou, sladkou pěnu. S krémem s příchutí amaretta a pár kousky ovoce pak tvoří dokonalé sousto. Je to ideální zakončení slavnostní večeře či oběda o několika chodech. Na tuhle lehkou sladkou tečku si totiž každý najde místo.

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks bílek
    • 220
      g moučkový cukr + na posypání
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 2
      lžička vinný ocet
    • čerstvé ovoce sezónní
    • vyloupané nesolené pistacie na posypání
    • máta na dozdobení
  • Krém
    • 4
      ks žloutek
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 200
      ml mléko
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      lžíce kukuřičný škrob
    • 4
      lžíce amaretto

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 150 °C. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do mísy robotu, žloutky do rendlíku. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, poté do něj za stálého šlehání postupně přidávejte cukr, vznikne tuhá, lesklá hmota, která bude tvořit pevné špičky. Nakonec přidejte škrob a ocet a už jen krátce prošlehejte.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Arch papíru přilepte v rozích k plechu malým množstvím ušlehané hmoty. Doprostřed na papír obkreslete podle menšího talíře kruh o průměru 15–20 cm, dezert se pak bude snáze tvarovat. Doprostřed kruhu navršte sněhovou hmotu a postupně ji lžící rozetřete tak, aby vznikl souměrný, asi 5 cm vysoký korpus. Nemusí být dokonale hladký, vlny a nerovnosti jsou naopak vítané. Plech dejte doprostřed trouby a hned snižte teplotu na 120 °C, pečte 80 minut. Během pečení odolejte pokušení a troubu neotvírejte, dezert by splaskl.
3
Mezitím připravte krém. Do rendlíku ke žloutkům přidejte cukr, mléko, polovinu množství smetany, škrob a amaretto. Metličkou vše důkladně promíchejte a za stálého míchání vařte na středním plameni do zhoustnutí. Jakmile krém začne houstnout, snižte teplotu, stále míchejte a minutu až dvě vařte. Ve chvíli, kdy vznikne hustý krém pudinkové konzistence, sundejte kastrol z plotny. Krém přelijte do mísy a na celý povrch přitiskněte potravinářskou fólii, díky tomu nevznikne škraloup. Krém nechte zcela vychladnout. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a postupně, po částech, ji vmíchejte do vychladlého krému, vznikne nadýchaná hmota.

RADA: Podívejte se na video, jak na domácí vaječný likér

4
Upečenou Pavlovu nechte postupně chladnout asi hodinu v otevřené troubě. Když zcela vychladne, sundejte ji i s papírem z plechu. Papír kolem dokola uvolněte, chytněte za jeden roh, Pavlovu usaďte na podnos a papír opatrným, ale rychlým pohybem stáhněte. Korpus může už během pečení praskat, proto pracujte opatrně. Na Pavlovu navršte krém, ozdobte ji ovocem, oříšky a mátou, zasypejte moučkovým cukrem.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové vločky

Sněhové vločky

Skořicové rohlíčky - sněhové

Skořicové rohlíčky - sněhové

Pusinky s kávovým krémem

Pusinky s kávovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Sváteční pečení FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Bílek Čerstvé ovoce Kukuřičný škrob Máta Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vinný ocet Vyloupané nesolené pistacie Žloutek

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Židovské řízky

Židovské řízky

Kubánský dort

Kubánský dort

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

225
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
98
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
35
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Karlos Vémola natočil nový film a promluvil o konci zápasnické kariéry

Karlos Vémola natočil nový film a promluvil o konci zápasnické kariéry

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Patizony zapečené s hermelínem
Patizony zapečené s hermelínem
Pavlišovský řízek
Pavlišovský řízek
Pavlova plná ovoce
Pavlova plná ovoce
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými…
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
  • Recepty.cz
  • Pavlova s amarreto krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact