• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pavlova s amarreto krémem
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova s amarreto krémem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Dezert, který dostal jméno po primabaleríně Anně Pavlovové je na povrchu křehký a křupavý a uvnitř skrývá vláčnou, sladkou pěnu. S krémem s příchutí amaretta a pár kousky ovoce pak tvoří dokonalé sousto. Je to ideální zakončení slavnostní večeře či oběda o několika chodech. Na tuhle lehkou sladkou tečku si totiž každý najde místo.

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks bílek
    • 220
      g moučkový cukr + na posypání
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 2
      lžička vinný ocet
    • čerstvé ovoce sezónní
    • vyloupané nesolené pistacie na posypání
    • máta na dozdobení
  • Krém
    • 4
      ks žloutek
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 200
      ml mléko
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      lžíce kukuřičný škrob
    • 4
      lžíce amaretto

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 150 °C. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do mísy robotu, žloutky do rendlíku. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, poté do něj za stálého šlehání postupně přidávejte cukr, vznikne tuhá, lesklá hmota, která bude tvořit pevné špičky. Nakonec přidejte škrob a ocet a už jen krátce prošlehejte.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Arch papíru přilepte v rozích k plechu malým množstvím ušlehané hmoty. Doprostřed na papír obkreslete podle menšího talíře kruh o průměru 15–20 cm, dezert se pak bude snáze tvarovat. Doprostřed kruhu navršte sněhovou hmotu a postupně ji lžící rozetřete tak, aby vznikl souměrný, asi 5 cm vysoký korpus. Nemusí být dokonale hladký, vlny a nerovnosti jsou naopak vítané. Plech dejte doprostřed trouby a hned snižte teplotu na 120 °C, pečte 80 minut. Během pečení odolejte pokušení a troubu neotvírejte, dezert by splaskl.
3
Mezitím připravte krém. Do rendlíku ke žloutkům přidejte cukr, mléko, polovinu množství smetany, škrob a amaretto. Metličkou vše důkladně promíchejte a za stálého míchání vařte na středním plameni do zhoustnutí. Jakmile krém začne houstnout, snižte teplotu, stále míchejte a minutu až dvě vařte. Ve chvíli, kdy vznikne hustý krém pudinkové konzistence, sundejte kastrol z plotny. Krém přelijte do mísy a na celý povrch přitiskněte potravinářskou fólii, díky tomu nevznikne škraloup. Krém nechte zcela vychladnout. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a postupně, po částech, ji vmíchejte do vychladlého krému, vznikne nadýchaná hmota.

RADA: Podívejte se na video, jak na domácí vaječný likér

4
Upečenou Pavlovu nechte postupně chladnout asi hodinu v otevřené troubě. Když zcela vychladne, sundejte ji i s papírem z plechu. Papír kolem dokola uvolněte, chytněte za jeden roh, Pavlovu usaďte na podnos a papír opatrným, ale rychlým pohybem stáhněte. Korpus může už během pečení praskat, proto pracujte opatrně. Na Pavlovu navršte krém, ozdobte ji ovocem, oříšky a mátou, zasypejte moučkovým cukrem.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové vločky

Sněhové vločky

Skořicové rohlíčky - sněhové

Skořicové rohlíčky - sněhové

Pusinky s kávovým krémem

Pusinky s kávovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Sváteční pečení FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Bílek Čerstvé ovoce Kukuřičný škrob Máta Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vinný ocet Vyloupané nesolené pistacie Žloutek

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

54
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
36
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
32
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Patizony zapečené s hermelínem
Patizony zapečené s hermelínem
Pavlišovský řízek
Pavlišovský řízek
Pavlova plná ovoce
Pavlova plná ovoce
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými…
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
  • Recepty.cz
  • Pavlova s amarreto krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact