• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pavlova s amarreto krémem
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova s amarreto krémem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Dezert, který dostal jméno po primabaleríně Anně Pavlovové je na povrchu křehký a křupavý a uvnitř skrývá vláčnou, sladkou pěnu. S krémem s příchutí amaretta a pár kousky ovoce pak tvoří dokonalé sousto. Je to ideální zakončení slavnostní večeře či oběda o několika chodech. Na tuhle lehkou sladkou tečku si totiž každý najde místo.

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks bílek
    • 220
      g moučkový cukr + na posypání
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 2
      lžička vinný ocet
    • čerstvé ovoce sezónní
    • vyloupané nesolené pistacie na posypání
    • máta na dozdobení
  • Krém
    • 4
      ks žloutek
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 200
      ml mléko
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      lžíce kukuřičný škrob
    • 4
      lžíce amaretto

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 150 °C. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do mísy robotu, žloutky do rendlíku. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, poté do něj za stálého šlehání postupně přidávejte cukr, vznikne tuhá, lesklá hmota, která bude tvořit pevné špičky. Nakonec přidejte škrob a ocet a už jen krátce prošlehejte.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Arch papíru přilepte v rozích k plechu malým množstvím ušlehané hmoty. Doprostřed na papír obkreslete podle menšího talíře kruh o průměru 15–20 cm, dezert se pak bude snáze tvarovat. Doprostřed kruhu navršte sněhovou hmotu a postupně ji lžící rozetřete tak, aby vznikl souměrný, asi 5 cm vysoký korpus. Nemusí být dokonale hladký, vlny a nerovnosti jsou naopak vítané. Plech dejte doprostřed trouby a hned snižte teplotu na 120 °C, pečte 80 minut. Během pečení odolejte pokušení a troubu neotvírejte, dezert by splaskl.
3
Mezitím připravte krém. Do rendlíku ke žloutkům přidejte cukr, mléko, polovinu množství smetany, škrob a amaretto. Metličkou vše důkladně promíchejte a za stálého míchání vařte na středním plameni do zhoustnutí. Jakmile krém začne houstnout, snižte teplotu, stále míchejte a minutu až dvě vařte. Ve chvíli, kdy vznikne hustý krém pudinkové konzistence, sundejte kastrol z plotny. Krém přelijte do mísy a na celý povrch přitiskněte potravinářskou fólii, díky tomu nevznikne škraloup. Krém nechte zcela vychladnout. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a postupně, po částech, ji vmíchejte do vychladlého krému, vznikne nadýchaná hmota.

RADA: Podívejte se na video, jak na domácí vaječný likér

4
Upečenou Pavlovu nechte postupně chladnout asi hodinu v otevřené troubě. Když zcela vychladne, sundejte ji i s papírem z plechu. Papír kolem dokola uvolněte, chytněte za jeden roh, Pavlovu usaďte na podnos a papír opatrným, ale rychlým pohybem stáhněte. Korpus může už během pečení praskat, proto pracujte opatrně. Na Pavlovu navršte krém, ozdobte ji ovocem, oříšky a mátou, zasypejte moučkovým cukrem.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové vločky

Sněhové vločky

Skořicové rohlíčky - sněhové

Skořicové rohlíčky - sněhové

Pusinky s kávovým krémem

Pusinky s kávovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Sváteční pečení FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Bílek Čerstvé ovoce Kukuřičný škrob Máta Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vinný ocet Vyloupané nesolené pistacie Žloutek

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka s rýží

Čočka s rýží

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

79
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
49
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
47
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
46
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
45
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Patizony zapečené s hermelínem
Patizony zapečené s hermelínem
Pavlišovský řízek
Pavlišovský řízek
Pavlova plná ovoce
Pavlova plná ovoce
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými…
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
  • Recepty.cz
  • Pavlova s amarreto krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact