Bílky šleháme s polovinou cukru v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak je vyjmeme z vodní lázně, přidáme zbylý cukr, citronovou šťávu a šleháme elektrickým šlehačem nejvyšší rychlostí do pevného sněhu. Nakonec zlehka vmícháme prosátý moučkový cukr.
2
Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme nejdříve spirálu o průměru 20 cm a poté po jejím obvodu malé pusinky.
3
Pečeme (nebo spíše sušíme) v troubě předehřáté na 100°C asi 50 minut. Pak troubu vypneme a necháme v troubě zvolna vychladnout. Opatrně jej odtrhneme od papíru, povrch potřeme rybízovou zavařeninou a ozdobíme vyšlehanou smetanou.
4
Ovoce očistíme, nakrájíme na kousky a ozdobíme jím povrch dortu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|4. 2. 2016 21:09
Skvělý dezert. Za pár kaček super bomba a navíc všichni obdivují jak je to krásný. Suším to v troubě nejdřív hodinu na 100 a pak dvě hodiny ještě na 50. Do šlehačky přidávám smetana fix a lžíci moučka cukru a čerstvé ovoce. Je to teď náš nejmilejší dezert. Po Vánocích jsem měla spoustu bílků a teď je nestíhám střádat ;-)