• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Paví oko
Napište svůj komentář k receptu

Paví oko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paví oko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Roláda:
    • 3
      ks žloutek
    • 60
      g cukr
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 90
      g cukr
    • 60
      g strouhané ořechy
    • 40
      g strouhanka
    • hnědý rum
    • kakao
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • marmeláda
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme mouku a nakonec sníh z bílků. Nalijeme na plech a po upečení natřeme marmeládou a stočíme do rolády. Vymažeme formu na chlebíček nebo srnčí hřbet a připravíme si náplň. 1/2 náplně vlijeme do formy, vložíme upečenou roládu a zalijeme 1/2 polovinou náplně. Pečeme v mírné troubě asi 3/4 hodiny. Upečené polijeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sandokanovo oko

Sandokanovo oko

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Chlupaté volské oko

Chlupaté volské oko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 8. 8. 2008 14:01

    Tak jsem vyzkoušela a určitě ne naposled. Pekařkám doporučuju, je to zajímavý a chutný moučník. Dávám 1.

  • Majka Rončáková | 9. 5. 2008 12:12

    Zrovna jsem to dopekla,ale 3/4 hod. je moc, pekla jsem to necelou 1/2 hod.

  • Gábina H | 7. 5. 2008 15:42

    Aha, díky Jarko :-))

  • Jarka O. | 7. 5. 2008 14:17

    Gábino, ta s kulatým dnem je srnčí hřbet:-)

  • Jarka O. | 7. 5. 2008 14:12

    Gábino, ta s kulatým dnem je srnčí hřbet:-)

  • Gábina H | 7. 5. 2008 13:17

    Mám jeden dotaz, jaký je rozdíl mezi srnčím hřbetem a formou na biskupský chlebíček? Mám formy dvě, jednu s kulatým dnem, jednu s hranatým. Která je která? Díky

  • Di | 6. 5. 2008 22:07

    Všechno bych ráda zkusila, jenomže při momentálním stavu naší rodiny 2+0, z toho jeden diabetik, se moc příležitostí k pečení nenajde. Jak vyzkouším, dám určitě zprávu. Formu na biskupský chlebíček mám.

  • radmila pytlikova | 6. 5. 2008 19:56

    Di,roládu pečte úplně normálně,nebojte se vysušená nebude. On ten srnčí hřbet není ideální je malý,lepší je forma na biskup.chlebíček.Ta doba pečení může být i kratší v druhém těstě není totiž mouka a tak se to dlouho nepeče. Napište mi jak chutnal,pokud ho budete péct ,jsem velmi zvědavá Radka

  • radmila pytlikova | 6. 5. 2008 19:52

    Di,roládu pečte úplně normálně,nebojte se vysušená nebude. On ten srnčí hřbet není ideální je malý,lepší je forma na biskup.chlebíček.Ta doba pečení může být i kratší v druhém těstě není totiž mouka a tak se to dlouho nepeče. Napište mi jak chutnal,pokud ho budete péct ,jsem velmi zvědavá

  • Simča Sládková | 6. 5. 2008 19:00

    Jo, jo, dort želvičku jsem taky dělala :-) není to složité a přitom je to velice efektní...Je to tady: http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JPHOPQOQN&id_kategorie=JNLQCOO5

  • Jarka O. | 6. 5. 2008 17:42

    Terezko, šarlotu znám, dělala jsem ji v dávných dobách naší Markétě k svátku jako želvu :-))

  • Tereza J. | 6. 5. 2008 17:00

    Jarka, dáva sa to aj do okrúhlej formy, volá sa to šarlota a recept som pridala už pomerne dávno :)))

  • Di | 6. 5. 2008 15:54

    Díky Jarko, budu ořemýšlet o Tvé i Radčině variantě.

  • Jarka O. | 6. 5. 2008 12:54

    Jo, mám pocit (už je to delší doba), že jsem tenkrát dělala krém z jogurtu, cukru a želatiny. Tvarohový krém by šel určitě taky. Možná to ještě někde najdu vystřižené, tak to napíšu, aby to bylo přesně :-)

  • Di | 6. 5. 2008 12:20

    Takže lze třeba použít tvarohovou hmotu? To vypadá dobře.

  • Jarka O. | 6. 5. 2008 11:48

    Di, kdysi jsem v nějakém časopisu objevila nápad: vyložit formu na srnčí hřbet fólií, nalít část krému se želatinou, položit piškotovou roládu promazanou džemem a zalít zbytkem krému. Nechat ztuhnout, vyklopit, nakrájet na plátky. Vypadalo to docela hezky, musí být dost želatiny, aby to pořádně ztuhlo. Do krému se může ještě zamíchat na kousky nakrájené ovoce.

  • Di | 6. 5. 2008 08:40

    Radko, gratuluji, jste asi jedna z mála, kdo dokázal přidat na tento web s mnoha tisíci receptů ještě něco zcela originálního. Až bude příležitost, vyzkouším. Ale také by mě zajímalo, zda roládu péci raději méně, když půjde znova do trouby. Jarko, Tvoje varianta vypadá také moc zajímavě, nemohla by ses podělit o recept a dojmy?

  • Zdena z JM | 6. 5. 2008 07:09

    Vypadá to opravdu zajímavě, ale co ta roláda? Nebude příliš vysušená, když se 2x peče?

  • Vlaďka Daranská | 6. 5. 2008 06:42

    Souhlasím,že je to zajímavý recept!:-)Za pár dní ho určitě vyzkouším...Ale šikla by se fotka pro lepší představu...šlo by to,Radko?:c)))Díky

  • Lída Krutská | 5. 5. 2008 21:51

    Taky mě to láká a recept se mi líbí, ale dost dobře si to neumím představit ?

  • Jarka O. | 5. 5. 2008 12:22

    Zajímavý recept...Jednou jsem dělala roládu vloženou do srnčího hřbetu, ale kolem byl krém. Tohle je znovu pečené, zkusím a dám vědět, láká mě to:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hnědý rum Kakao Marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Strouhané ořechy Strouhanka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí salát III.

Kuřecí salát III.

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Plněné cukety s ementálem

Plněné cukety s ementálem

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
30
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
26
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
15
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
AHA.cz Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Z princezny Kate je téměř blondýnka! Připomeňte si, jak se měnil její ikonický účes v průběhu let

Z princezny Kate je téměř blondýnka! Připomeňte si, jak se měnil její ikonický účes v průběhu let

Ženy.cz Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Blesk.cz Vladimír Polívka bude otcem! Jeho partnerka už bříško neskrývá

Vladimír Polívka bude otcem! Jeho partnerka už bříško neskrývá

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Paví oko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact