• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Patizony zapečené s hermelínem
Napište svůj komentář k receptu

Patizony zapečené s hermelínem

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizony zapečené s hermelínem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hermelín
    • 1
      červená paprika
    • sůl
    • 4
      žloutek
    • vegeta
    • líbeček
    • bazalka
    • estragon
    • oregáno
    • celerová nať
    • tymián
    • šalvěj
    • 500
      g patizony
    • 3
      lžíce tuk
    • 1
      hrnek hrášek
    • 1
      hrnek smetana
    • bylinky petrželka, saturejka

Postup přípravy receptu

1
Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen (u mladých plodů tato práce odpadá), nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Do vymazaného pekáčku střídáme osušené plátky patizonů, plátky hermelínu a nudličky papriky. Každou vrstvu okořeníme, zasypeme hráškem a zalijeme žloutky rozkvedlanými ve smetaně. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Podáváme s bramborem nebo jen s pečivem. Místo patizonů můžeme použít cuketu nebo lilek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mletá směs s patizony (kedlubnou)

Mletá směs s patizony (kedlubnou)

Zapečené houby s hermelínem

Zapečené houby s hermelínem

Vepřové s hruškou a Hermelínem

Vepřové s hruškou a Hermelínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 11. 8. 2016 15:51

    Vynikající, děkuji.

  • V. | 5. 8. 2016 13:11

    Nijak extra nám to nejelo..

  • Jana G | 16. 9. 2014 00:17

    Nečekala jsem to, ale fakt je to dobrý. Ani jsem to nesolila, jen ten patizon na vykapání. Doporučuji :-)

  • brzdka | 2. 12. 2012 13:29

    Zapečený patizón je moc dobrý, to jsem až nečekala. Taky jsem si recept upravila podle toho, co dům dal, a místo hrášku a papriky jsem na polovinu pekáčku zkusila nakrájet plátky červené řepy a bylo to taky jedlé :-) Vajíčka jsem dala celá a místo hermelínu nastrouhala na vrch eidam až na konec pečení.... S bramborovou kaší to nemělo chybu. Myslím, že docela rychlý zdravý oběd.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 8. 2012 13:37

    Moc dobré jídlo. Nevěděla jsem, co s patizonem, smažit se mi ho nechtělo, tohle bylo moc fajn. Jen jsem to trochu přehnala s petrželí a celerovou natí, tak to trochu chutnalo po polévce :D

  • Mirka | 8. 7. 2007 17:44

    Opravdu to bylo výborné. Povrch jsem navíc posypala strouhaným ementálem a bylinek dala dvakrát tolik - 4 lžíce.

  • Helena | 25. 2. 2006 09:37

    Vcera jsme to meli k obedu.Umyslne jsem ubrala tuk,neumyslne dala jen 2 zloutky(vic vajec jsem nemela a bylo zavreno).Musim rici,ze jsme si velmi pochutnali.Priste zkusim s kysanou smetanou.Diky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bylinky Celerová nať Červená paprika Estragon Hermelín Hrášek Líbeček Oregáno Patizony Šalvěj Smetana Sůl Tuk Tymián Vegeta Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Fofr perník

Fofr perník

Hrníčková ovocná roláda

Hrníčková ovocná roláda

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Italská pomazánka

Italská pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

54
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
31
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
24
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
21
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette …
21
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové nudličky s masem
Patizonové nudličky s masem
Pavlišovský řízek
Pavlišovský řízek
Pavlova plná ovoce
Pavlova plná ovoce
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
  • Recepty.cz
  • Patizony zapečené s hermelínem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact