• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Patizony zapečené s hermelínem
Napište svůj komentář k receptu

Patizony zapečené s hermelínem

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizony zapečené s hermelínem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hermelín
    • 1
      červená paprika
    • sůl
    • 4
      žloutek
    • vegeta
    • líbeček
    • bazalka
    • estragon
    • oregáno
    • celerová nať
    • tymián
    • šalvěj
    • 500
      g patizony
    • 3
      lžíce tuk
    • 1
      hrnek hrášek
    • 1
      hrnek smetana
    • bylinky petrželka, saturejka

Postup přípravy receptu

1
Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen (u mladých plodů tato práce odpadá), nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Do vymazaného pekáčku střídáme osušené plátky patizonů, plátky hermelínu a nudličky papriky. Každou vrstvu okořeníme, zasypeme hráškem a zalijeme žloutky rozkvedlanými ve smetaně. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Podáváme s bramborem nebo jen s pečivem. Místo patizonů můžeme použít cuketu nebo lilek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mletá směs s patizony (kedlubnou)

Mletá směs s patizony (kedlubnou)

Zapečené houby s hermelínem

Zapečené houby s hermelínem

Vepřové s hruškou a Hermelínem

Vepřové s hruškou a Hermelínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 11. 8. 2016 15:51

    Vynikající, děkuji.

  • V. | 5. 8. 2016 13:11

    Nijak extra nám to nejelo..

  • Jana G | 16. 9. 2014 00:17

    Nečekala jsem to, ale fakt je to dobrý. Ani jsem to nesolila, jen ten patizon na vykapání. Doporučuji :-)

  • brzdka | 2. 12. 2012 13:29

    Zapečený patizón je moc dobrý, to jsem až nečekala. Taky jsem si recept upravila podle toho, co dům dal, a místo hrášku a papriky jsem na polovinu pekáčku zkusila nakrájet plátky červené řepy a bylo to taky jedlé :-) Vajíčka jsem dala celá a místo hermelínu nastrouhala na vrch eidam až na konec pečení.... S bramborovou kaší to nemělo chybu. Myslím, že docela rychlý zdravý oběd.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 8. 2012 13:37

    Moc dobré jídlo. Nevěděla jsem, co s patizonem, smažit se mi ho nechtělo, tohle bylo moc fajn. Jen jsem to trochu přehnala s petrželí a celerovou natí, tak to trochu chutnalo po polévce :D

  • Mirka | 8. 7. 2007 17:44

    Opravdu to bylo výborné. Povrch jsem navíc posypala strouhaným ementálem a bylinek dala dvakrát tolik - 4 lžíce.

  • Helena | 25. 2. 2006 09:37

    Vcera jsme to meli k obedu.Umyslne jsem ubrala tuk,neumyslne dala jen 2 zloutky(vic vajec jsem nemela a bylo zavreno).Musim rici,ze jsme si velmi pochutnali.Priste zkusim s kysanou smetanou.Diky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bylinky Celerová nať Červená paprika Estragon Hermelín Hrášek Líbeček Oregáno Patizony Šalvěj Smetana Sůl Tuk Tymián Vegeta Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Řez obližprst

Řez obližprst

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Svařené víno

Svařené víno

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

1540
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
713
Máslové řízky
Máslové řízky
664
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Eva Decastelo se zimy nebojí: Odvážné otužování i tvář bez make-upu!

Eva Decastelo se zimy nebojí: Odvážné otužování i tvář bez make-upu!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové nudličky s masem
Patizonové nudličky s masem
Pavlišovský řízek
Pavlišovský řízek
Pavlova plná ovoce
Pavlova plná ovoce
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
  • Recepty.cz
  • Patizony zapečené s hermelínem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact