• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Patizony zapečené s hermelínem
Napište svůj komentář k receptu

Patizony zapečené s hermelínem

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizony zapečené s hermelínem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hermelín
    • 1
      červená paprika
    • sůl
    • 4
      žloutek
    • vegeta
    • líbeček
    • bazalka
    • estragon
    • oregáno
    • celerová nať
    • tymián
    • šalvěj
    • 500
      g patizony
    • 3
      lžíce tuk
    • 1
      hrnek hrášek
    • 1
      hrnek smetana
    • bylinky petrželka, saturejka

Postup přípravy receptu

1
Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen (u mladých plodů tato práce odpadá), nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Do vymazaného pekáčku střídáme osušené plátky patizonů, plátky hermelínu a nudličky papriky. Každou vrstvu okořeníme, zasypeme hráškem a zalijeme žloutky rozkvedlanými ve smetaně. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Podáváme s bramborem nebo jen s pečivem. Místo patizonů můžeme použít cuketu nebo lilek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mletá směs s patizony (kedlubnou)

Mletá směs s patizony (kedlubnou)

Zapečené houby s hermelínem

Zapečené houby s hermelínem

Vepřové s hruškou a Hermelínem

Vepřové s hruškou a Hermelínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 11. 8. 2016 15:51

    Vynikající, děkuji.

  • V. | 5. 8. 2016 13:11

    Nijak extra nám to nejelo..

  • Jana G | 16. 9. 2014 00:17

    Nečekala jsem to, ale fakt je to dobrý. Ani jsem to nesolila, jen ten patizon na vykapání. Doporučuji :-)

  • brzdka | 2. 12. 2012 13:29

    Zapečený patizón je moc dobrý, to jsem až nečekala. Taky jsem si recept upravila podle toho, co dům dal, a místo hrášku a papriky jsem na polovinu pekáčku zkusila nakrájet plátky červené řepy a bylo to taky jedlé :-) Vajíčka jsem dala celá a místo hermelínu nastrouhala na vrch eidam až na konec pečení.... S bramborovou kaší to nemělo chybu. Myslím, že docela rychlý zdravý oběd.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 8. 2012 13:37

    Moc dobré jídlo. Nevěděla jsem, co s patizonem, smažit se mi ho nechtělo, tohle bylo moc fajn. Jen jsem to trochu přehnala s petrželí a celerovou natí, tak to trochu chutnalo po polévce :D

  • Mirka | 8. 7. 2007 17:44

    Opravdu to bylo výborné. Povrch jsem navíc posypala strouhaným ementálem a bylinek dala dvakrát tolik - 4 lžíce.

  • Helena | 25. 2. 2006 09:37

    Vcera jsme to meli k obedu.Umyslne jsem ubrala tuk,neumyslne dala jen 2 zloutky(vic vajec jsem nemela a bylo zavreno).Musim rici,ze jsme si velmi pochutnali.Priste zkusim s kysanou smetanou.Diky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bylinky Celerová nať Červená paprika Estragon Hermelín Hrášek Líbeček Oregáno Patizony Šalvěj Smetana Sůl Tuk Tymián Vegeta Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
17
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Holandský řízek v housce
Holandský řízek v housce
14
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové nudličky s masem
Patizonové nudličky s masem
Pavlišovský řízek
Pavlišovský řízek
Pavlova plná ovoce
Pavlova plná ovoce
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
  • Recepty.cz
  • Patizony zapečené s hermelínem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact