• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Patizony zapečené s hermelínem
Napište svůj komentář k receptu

Patizony zapečené s hermelínem

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizony zapečené s hermelínem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hermelín
    • 1
      červená paprika
    • sůl
    • 4
      žloutek
    • vegeta
    • líbeček
    • bazalka
    • estragon
    • oregáno
    • celerová nať
    • tymián
    • šalvěj
    • 500
      g patizony
    • 3
      lžíce tuk
    • 1
      hrnek hrášek
    • 1
      hrnek smetana
    • bylinky petrželka, saturejka

Postup přípravy receptu

1
Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen (u mladých plodů tato práce odpadá), nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Do vymazaného pekáčku střídáme osušené plátky patizonů, plátky hermelínu a nudličky papriky. Každou vrstvu okořeníme, zasypeme hráškem a zalijeme žloutky rozkvedlanými ve smetaně. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Podáváme s bramborem nebo jen s pečivem. Místo patizonů můžeme použít cuketu nebo lilek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mletá směs s patizony (kedlubnou)

Mletá směs s patizony (kedlubnou)

Zapečené houby s hermelínem

Zapečené houby s hermelínem

Vepřové s hruškou a Hermelínem

Vepřové s hruškou a Hermelínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 11. 8. 2016 15:51

    Vynikající, děkuji.

  • V. | 5. 8. 2016 13:11

    Nijak extra nám to nejelo..

  • Jana G | 16. 9. 2014 00:17

    Nečekala jsem to, ale fakt je to dobrý. Ani jsem to nesolila, jen ten patizon na vykapání. Doporučuji :-)

  • brzdka | 2. 12. 2012 13:29

    Zapečený patizón je moc dobrý, to jsem až nečekala. Taky jsem si recept upravila podle toho, co dům dal, a místo hrášku a papriky jsem na polovinu pekáčku zkusila nakrájet plátky červené řepy a bylo to taky jedlé :-) Vajíčka jsem dala celá a místo hermelínu nastrouhala na vrch eidam až na konec pečení.... S bramborovou kaší to nemělo chybu. Myslím, že docela rychlý zdravý oběd.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 8. 2012 13:37

    Moc dobré jídlo. Nevěděla jsem, co s patizonem, smažit se mi ho nechtělo, tohle bylo moc fajn. Jen jsem to trochu přehnala s petrželí a celerovou natí, tak to trochu chutnalo po polévce :D

  • Mirka | 8. 7. 2007 17:44

    Opravdu to bylo výborné. Povrch jsem navíc posypala strouhaným ementálem a bylinek dala dvakrát tolik - 4 lžíce.

  • Helena | 25. 2. 2006 09:37

    Vcera jsme to meli k obedu.Umyslne jsem ubrala tuk,neumyslne dala jen 2 zloutky(vic vajec jsem nemela a bylo zavreno).Musim rici,ze jsme si velmi pochutnali.Priste zkusim s kysanou smetanou.Diky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bylinky Celerová nať Červená paprika Estragon Hermelín Hrášek Líbeček Oregáno Patizony Šalvěj Smetana Sůl Tuk Tymián Vegeta Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Linecké banánky

Linecké banánky

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Dýňová polévka.......Danča

Dýňová polévka.......Danča

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

41
Plovdivské po mém
Plovdivské po mém
32
Pocky
Pocky
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
19
Linecké těsto - netrhá se
Linecké těsto - netrhá se

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Další doporučené recepty:

Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové nudličky s masem
Patizonové nudličky s masem
Pavlišovský řízek
Pavlišovský řízek
Pavlova plná ovoce
Pavlova plná ovoce
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
  • Recepty.cz
  • Patizony zapečené s hermelínem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact