• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Patizonové karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Patizonové karbanátky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 62
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • 150
      g eidam sýr
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce hrubá mouka 3-4
    • strouhanka
    • 100
      g šunkový salám
    • 1
      ks patizony
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Patizon a sýr nastrouháme, přidáme nadrobno nakrájený salám, vejce, mouku, osolíme a dobře promícháme. Z hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme je ve strouhance a smažíme.
2
Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

RADA: Vyzkoušejte také cuketové placičky!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Dušené patizonové "zelí"

Dušené patizonové "zelí"

Brambory s karbanátky na smetaně - pečené

Brambory s karbanátky na smetaně -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Trimila | 20. 8. 2017 00:12

    Výborné bezmasé jídlo, moc chutnalo. Chválím a děkuji za recept. :)

  • Vašek | 11. 9. 2015 14:10

    Kombinovat lze s čímkoli,ale nastrouhaný patizon je třeba osolit a uvolněnou vodu vymačkat ;-)

  • Jitule | 24. 7. 2015 08:49

    Strouhala jsem na hrubém struhadle, místo šunk. salámu dala dva špekáčky a sýr jsem namíchala eidam + uzený eidam a soli dala méně a trochu dala Vegu /neboli Vegetu/. Vlastně to nachystala dcera..nechala do večera odstát a pak jsme jen obalily a smažily na gril. pánvi na ol. oleji. Výborné, těším se až zase uděláme další, určitě se dá patizon vyměnit za cuketu, jen se musí nechat víc "vykapat". Opravdu doporučuji.

  • Petra | 13. 8. 2013 09:07

    Chci se zeptat ingredience jste strouhali na hrubém či jemném struhadle??? díky.

  • katka | 9. 9. 2012 22:42

    Perfektni recept! Jen jsem dala misto strouhanky mouku a pridala nasekany veprovy bok!

  • Arielka | 30. 8. 2012 12:08

    Právě jsem karbanátky dodělala a snědla :-) Dětem moc chutnalo. Dala jsem zauzený šunkový salám,nastrouhaný na hrubo přidala ždibec grilovacího koření a dětskou krupičku....nemělo to chybu... :-))))

  • Hanka | 28. 8. 2012 12:07

    úžasná záležitost,šunkový salam jsem nahradila mletýmkuřecím masem paráda,doporučuji

  • tchyňa Jaruna | 16. 9. 2011 12:29

    Dělala jsem několikrát, vždy výborné. Osvědčilo se mi nastrouhat patizon, posolit a nechat tak 10 minut stát. Potom vyždímat v rukách a teprve dodat ingredience.

  • pavle | 27. 8. 2011 10:55

    ahoj taky díky za recept,mám na zahradě jeden patizon a děti mlaskaj až mají bole za ušima.

  • mlsounka | 22. 8. 2011 13:06

    tchýně mi zase nabalila patizony a já už byla tak nešťastná co s něma dělat jelikož obalované mi je už nikdo nechtěl jíst dokud jsem neobjevila váš recept. Všichni se oblizujeme až za krkem je to skvělý a rychlý recept já ještě směs pořádně nakořenila a pokapala magim a je to vynikající děkuji za recept :-*

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 17. 2. 2011 21:03

    uz se tesim az zase bude patizon

  • Vlasta Smékalová | 3. 12. 2009 10:25

    Moc dobré teplé i studené - díky

  • Ivana Samcová | 17. 8. 2009 16:51

    Terezko, moc mi karbanátky chutnaly. Bála jsem se, že když je v tom sýr, aby se mi to nepřipalovalo, tak jsem část obalila ještě ve vajíčku a znovu ve strouhance, ale nebylo to potřeba. Vyzkoušela jsem i s kořením do mletých mas, co doporučuje paní Dana, určitě taky můžu. Díky za dobrý receptík. Ivana

  • Dana Minaříková | 4. 10. 2008 16:08

    Vynikající. Jen jsem přidala trošku směsi koření na mletá masa. Určitě udělám zase.

  • Dáša Janíková | 1. 10. 2008 12:52

    Tento recept jsem dělala už dvakrát, poprvé jsem měla těsto také dost řídké, ale nyní se z toho dalo krásně tvarovat a stačili mi přidat jenom 3lžíce mouky, ono fakt záleží na patizonu. Recept je vynikající - rodina si dobře pochutnala. Díky za něj

  • Tereza J. | 23. 9. 2008 18:33

    Dievčatá, ono záleží aj na veľkosti patizónu. Je dobré trocha nechať postáť asi 10 min, aby múka nabobtnala. Ak sa vám zdá hmota redšia, zahustite ovsenými vločkami, nie múkou a opäť chvíľu počkajte. Hmota má byť takú hustá, aby ste mohli tvarovať fašírky. Je ale samozrejme redšia ako keď robíte fašírky z mäsa.

  • Kamila Hejzlarová | 23. 9. 2008 12:51

    tedy je to moc dobre, loupani ani strouhani nebylo tak hrozne jako brambory:),ale ta hmota je opravdu dost ridka, doporucuji hodne vyzdimat patizon, a i pote to bylo pomerne ridke... ale moc dobre.

  • Dana Křížová | 30. 7. 2008 16:04

    Hmmm, tak to je dobrota!!! Pochutnali jsme si všichni včetně dětí! Dávám za 1. Mám jen dotaz, hmota má být tužší nebo řidší? Já měla řidší, nechtělo se mi do toho přidávat víc mouky, než bylo v receptu psáno. Sice to bylo pracnější vytvarovat, ale šlo to.

  • olina koblihová | 22. 7. 2008 12:58

    Toto je opravdu výborný recept celá rodina jsme si na tom pochutnali a to i můj manžel, který nesnáší zeleninu to shltnul a moc si pochutnal

  • Iveta | 23. 9. 2007 21:10

    Dostala jsem několik patizonů a jiný než smažený jsem nikdy nedělala, tento recept je bomba, moc nám chutnal a nikdo nepoznal že je z patizonu, ato jsem použila 3 kousky!

  • Miloslava Pulkertová | 2. 9. 2007 17:25

    Je to výborný nápad, všem moc chutnalo a to ocenili i chlapi, kteří nejedí zeleninu. Jen jsem neměla doma salám, tak jsem přidala klobásku a místo mouky dětskou krupičku a s česnekem to nemá chybu.Opravdu výborné!!!

  • Kateřina Zapletalová | 27. 8. 2007 21:03

    Při čištění a strouhání patizonu jsem si říkala naposledy :), ale nakonec jsme si moc pochutnali a příští týden udělám zas. Všem opravdu doporučuji.

  • Michaela Ballová | 2. 8. 2007 08:24

    Děkuji moc za recept, všem nám moc chutnal.

  • Jana Kutačová | 30. 7. 2007 23:52

    Já dostala dva patizony a nevěděla co s nimi krom klasických řízků.Vyzkoušela jsem tuto karbenátkovou směs,která by mě asi nikdy nenapadla a musím říct,že to chutnalo u nás doma všem.:o)

  • Tereza J. | 30. 7. 2007 14:04

    Pani Marta, dobrý nápad, cesnak sa tam hodí. Vďaka za inšpiráciu:)))

  • Marta Davidová | 30. 7. 2007 13:43

    Nám to moc chutnalo, přidala jsem ještě česnek a trochu majoránky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Salámy a šunky Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Eidam sýr Hrubá mouka Olej Patizony Strouhanka Sůl Šunkový salám Vejce

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

112
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
103
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
69
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
49
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
45
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová směs - bezmasá
Patizonová směs - bezmasá
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonové nudličky s masem
Patizonové nudličky s masem
Patizony zapečené s hermelínem
Patizony zapečené s hermelínem
Pavlišovský řízek
Pavlišovský řízek
  • Recepty.cz
  • Patizonové karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact