• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Patizonové karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Patizonové karbanátky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 62
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • 150
      g eidam sýr
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce hrubá mouka 3-4
    • strouhanka
    • 100
      g šunkový salám
    • 1
      ks patizony
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Patizon a sýr nastrouháme, přidáme nadrobno nakrájený salám, vejce, mouku, osolíme a dobře promícháme. Z hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme je ve strouhance a smažíme.
2
Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

RADA: Vyzkoušejte také cuketové placičky!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Dušené patizonové "zelí"

Dušené patizonové "zelí"

Brambory s karbanátky na smetaně - pečené

Brambory s karbanátky na smetaně -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Trimila | 20. 8. 2017 00:12

    Výborné bezmasé jídlo, moc chutnalo. Chválím a děkuji za recept. :)

  • Vašek | 11. 9. 2015 14:10

    Kombinovat lze s čímkoli,ale nastrouhaný patizon je třeba osolit a uvolněnou vodu vymačkat ;-)

  • Jitule | 24. 7. 2015 08:49

    Strouhala jsem na hrubém struhadle, místo šunk. salámu dala dva špekáčky a sýr jsem namíchala eidam + uzený eidam a soli dala méně a trochu dala Vegu /neboli Vegetu/. Vlastně to nachystala dcera..nechala do večera odstát a pak jsme jen obalily a smažily na gril. pánvi na ol. oleji. Výborné, těším se až zase uděláme další, určitě se dá patizon vyměnit za cuketu, jen se musí nechat víc "vykapat". Opravdu doporučuji.

  • Petra | 13. 8. 2013 09:07

    Chci se zeptat ingredience jste strouhali na hrubém či jemném struhadle??? díky.

  • katka | 9. 9. 2012 22:42

    Perfektni recept! Jen jsem dala misto strouhanky mouku a pridala nasekany veprovy bok!

  • Arielka | 30. 8. 2012 12:08

    Právě jsem karbanátky dodělala a snědla :-) Dětem moc chutnalo. Dala jsem zauzený šunkový salám,nastrouhaný na hrubo přidala ždibec grilovacího koření a dětskou krupičku....nemělo to chybu... :-))))

  • Hanka | 28. 8. 2012 12:07

    úžasná záležitost,šunkový salam jsem nahradila mletýmkuřecím masem paráda,doporučuji

  • tchyňa Jaruna | 16. 9. 2011 12:29

    Dělala jsem několikrát, vždy výborné. Osvědčilo se mi nastrouhat patizon, posolit a nechat tak 10 minut stát. Potom vyždímat v rukách a teprve dodat ingredience.

  • pavle | 27. 8. 2011 10:55

    ahoj taky díky za recept,mám na zahradě jeden patizon a děti mlaskaj až mají bole za ušima.

  • mlsounka | 22. 8. 2011 13:06

    tchýně mi zase nabalila patizony a já už byla tak nešťastná co s něma dělat jelikož obalované mi je už nikdo nechtěl jíst dokud jsem neobjevila váš recept. Všichni se oblizujeme až za krkem je to skvělý a rychlý recept já ještě směs pořádně nakořenila a pokapala magim a je to vynikající děkuji za recept :-*

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 17. 2. 2011 21:03

    uz se tesim az zase bude patizon

  • Vlasta Smékalová | 3. 12. 2009 10:25

    Moc dobré teplé i studené - díky

  • Ivana Samcová | 17. 8. 2009 16:51

    Terezko, moc mi karbanátky chutnaly. Bála jsem se, že když je v tom sýr, aby se mi to nepřipalovalo, tak jsem část obalila ještě ve vajíčku a znovu ve strouhance, ale nebylo to potřeba. Vyzkoušela jsem i s kořením do mletých mas, co doporučuje paní Dana, určitě taky můžu. Díky za dobrý receptík. Ivana

  • Dana Minaříková | 4. 10. 2008 16:08

    Vynikající. Jen jsem přidala trošku směsi koření na mletá masa. Určitě udělám zase.

  • Dáša Janíková | 1. 10. 2008 12:52

    Tento recept jsem dělala už dvakrát, poprvé jsem měla těsto také dost řídké, ale nyní se z toho dalo krásně tvarovat a stačili mi přidat jenom 3lžíce mouky, ono fakt záleží na patizonu. Recept je vynikající - rodina si dobře pochutnala. Díky za něj

  • Tereza J. | 23. 9. 2008 18:33

    Dievčatá, ono záleží aj na veľkosti patizónu. Je dobré trocha nechať postáť asi 10 min, aby múka nabobtnala. Ak sa vám zdá hmota redšia, zahustite ovsenými vločkami, nie múkou a opäť chvíľu počkajte. Hmota má byť takú hustá, aby ste mohli tvarovať fašírky. Je ale samozrejme redšia ako keď robíte fašírky z mäsa.

  • Kamila Hejzlarová | 23. 9. 2008 12:51

    tedy je to moc dobre, loupani ani strouhani nebylo tak hrozne jako brambory:),ale ta hmota je opravdu dost ridka, doporucuji hodne vyzdimat patizon, a i pote to bylo pomerne ridke... ale moc dobre.

  • Dana Křížová | 30. 7. 2008 16:04

    Hmmm, tak to je dobrota!!! Pochutnali jsme si všichni včetně dětí! Dávám za 1. Mám jen dotaz, hmota má být tužší nebo řidší? Já měla řidší, nechtělo se mi do toho přidávat víc mouky, než bylo v receptu psáno. Sice to bylo pracnější vytvarovat, ale šlo to.

  • olina koblihová | 22. 7. 2008 12:58

    Toto je opravdu výborný recept celá rodina jsme si na tom pochutnali a to i můj manžel, který nesnáší zeleninu to shltnul a moc si pochutnal

  • Iveta | 23. 9. 2007 21:10

    Dostala jsem několik patizonů a jiný než smažený jsem nikdy nedělala, tento recept je bomba, moc nám chutnal a nikdo nepoznal že je z patizonu, ato jsem použila 3 kousky!

  • Miloslava Pulkertová | 2. 9. 2007 17:25

    Je to výborný nápad, všem moc chutnalo a to ocenili i chlapi, kteří nejedí zeleninu. Jen jsem neměla doma salám, tak jsem přidala klobásku a místo mouky dětskou krupičku a s česnekem to nemá chybu.Opravdu výborné!!!

  • Kateřina Zapletalová | 27. 8. 2007 21:03

    Při čištění a strouhání patizonu jsem si říkala naposledy :), ale nakonec jsme si moc pochutnali a příští týden udělám zas. Všem opravdu doporučuji.

  • Michaela Ballová | 2. 8. 2007 08:24

    Děkuji moc za recept, všem nám moc chutnal.

  • Jana Kutačová | 30. 7. 2007 23:52

    Já dostala dva patizony a nevěděla co s nimi krom klasických řízků.Vyzkoušela jsem tuto karbenátkovou směs,která by mě asi nikdy nenapadla a musím říct,že to chutnalo u nás doma všem.:o)

  • Tereza J. | 30. 7. 2007 14:04

    Pani Marta, dobrý nápad, cesnak sa tam hodí. Vďaka za inšpiráciu:)))

  • Marta Davidová | 30. 7. 2007 13:43

    Nám to moc chutnalo, přidala jsem ještě česnek a trochu majoránky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Salámy a šunky Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Eidam sýr Hrubá mouka Olej Patizony Strouhanka Sůl Šunkový salám Vejce

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

74
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
69
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu…
32
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
27
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
20
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová směs - bezmasá
Patizonová směs - bezmasá
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonové nudličky s masem
Patizonové nudličky s masem
Patizony zapečené s hermelínem
Patizony zapečené s hermelínem
Pavlišovský řízek
Pavlišovský řízek
  • Recepty.cz
  • Patizonové karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact