• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Patizonová smetanová omáčka na těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Patizonová smetanová omáčka na těstoviny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizonová smetanová omáčka na těstoviny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg patizony
    • 50
      g máslo
    • 1
      cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      sladká smetana
    • 250
      ml vývar
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Omyté patizony oloupeme a vydlabeme semena a dužinu nakrájíme na kostičky. Na polovině másla zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme patizony, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Dusíme 20 min. Mezitím z mouky a druhé 1/2 másla připravíme světlou jíšku, kterou patizony zahustíme, dusíme dalších 10 min. (Pokud nechcete jíšku, můžete zahustit omáčku solamylem rozpuštěným v troše vody). Na závěr zjemníme smetanou a přidáme česnek. Jinak si omáčku můžete dochutit třeba ještě bylinkami dle vlastní chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová polévka s koprem a zakysankou

Patizonová polévka s koprem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP | 19. 1. 2016 13:01

    Dnes jsem dělala na oběd, vývar jsem nedávala a omáčka byla i tak dobrá...

  • wendy | 10. 6. 2015 03:21

    jaký vyvar prosím ?

  • wendy | 10. 6. 2015 03:19

    jaký ten vývar ?

  • ugg classic short sale | 5. 10. 2013 13:51

    But she said that the orchid-house was so hot it gave her the headache. She had seen the plant once once again, as well as the aerial rootlets, which had been now some of them greater than ugg classic short sale http://www.socapineurope.co.uk a foot long, had unfortunately reminded her of tentacles reaching out immediately after something; and they got into her dreams, growing immediately after her with incredible rapidity. To ensure that ugg classic short sale http://www.socapineurope.co.uk she had settled to her entire satisfaction that she would not see that plant once again, and Wedderburn had to admire its leaves alone. They had been of your ordinary broad form, plus a deep glossy green, with splashes and dots of deep red towards the base He knew of no other leaves very ugg classic short sale http://www.socapineurope.co.uk like them.

  • Adulík | 4. 10. 2012 13:54

    Dneska jsem dělala omáčku k obědu. Manžel z ní nebyl vůbec nadšen, spíš naopak.. Já byla ale mile překvapena, chutnala mi, a pochutnala si na ní i moje 10 měsíční dcera. Určitě to byl zdravý oběd.

  • ztuin | 20. 9. 2012 17:14

    Od kamarádky jsem dostala patizon a jelikož jsem nechtěla dělat klasiku (tedy obalovaný patizon), pátrala jsem po nějakém jiném receptu. Tenhle mě oslovil a musím říct, že po vyzkoušení naprosto uchvátil. Jsem moc překvapená, jak dobře to chutnalo! Dávám za jedna a přidávám k oblíbeným :o)

  • Suffran | 25. 8. 2012 13:49

    Výborná omáčka, doteď jsem patizon jen obalovala ale tohle je určitě zdravější úprava.

  • Kamila Hejzlarová | 23. 9. 2008 12:48

    tak jsem dneska udelala taky tuto omacku, bez Ligt verze:), s bylinkami do testovin a moc dobre... pridala jsem si nakonec posypala jeste syrem.

  • verca008 | 5. 8. 2007 13:31

    Udělala jsem lait verzi, bez másla, místo smetany jsem použila mléko (odtučněné) s přidáním oregána a taky výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Večeře Výjimečný den Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Patizony Pepř mletý Sladká smetana Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná tvarohová pomazánka

Jemná tvarohová pomazánka

Krupičková polévka s vejcem

Krupičková polévka s vejcem

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Závitky s lehkou křenovou náplní

Závitky s lehkou křenovou náplní

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Pečené kuře s rýží

Pečené kuře s rýží

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

351
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
133
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
95
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
68
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
54
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Patizonová smetanová omáčka na těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact