• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Patizonová smetanová omáčka na těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Patizonová smetanová omáčka na těstoviny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizonová smetanová omáčka na těstoviny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg patizony
    • 50
      g máslo
    • 1
      cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      sladká smetana
    • 250
      ml vývar
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Omyté patizony oloupeme a vydlabeme semena a dužinu nakrájíme na kostičky. Na polovině másla zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme patizony, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Dusíme 20 min. Mezitím z mouky a druhé 1/2 másla připravíme světlou jíšku, kterou patizony zahustíme, dusíme dalších 10 min. (Pokud nechcete jíšku, můžete zahustit omáčku solamylem rozpuštěným v troše vody). Na závěr zjemníme smetanou a přidáme česnek. Jinak si omáčku můžete dochutit třeba ještě bylinkami dle vlastní chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová polévka s koprem a zakysankou

Patizonová polévka s koprem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP | 19. 1. 2016 13:01

    Dnes jsem dělala na oběd, vývar jsem nedávala a omáčka byla i tak dobrá...

  • wendy | 10. 6. 2015 03:21

    jaký vyvar prosím ?

  • wendy | 10. 6. 2015 03:19

    jaký ten vývar ?

  • ugg classic short sale | 5. 10. 2013 13:51

    But she said that the orchid-house was so hot it gave her the headache. She had seen the plant once once again, as well as the aerial rootlets, which had been now some of them greater than ugg classic short sale http://www.socapineurope.co.uk a foot long, had unfortunately reminded her of tentacles reaching out immediately after something; and they got into her dreams, growing immediately after her with incredible rapidity. To ensure that ugg classic short sale http://www.socapineurope.co.uk she had settled to her entire satisfaction that she would not see that plant once again, and Wedderburn had to admire its leaves alone. They had been of your ordinary broad form, plus a deep glossy green, with splashes and dots of deep red towards the base He knew of no other leaves very ugg classic short sale http://www.socapineurope.co.uk like them.

  • Adulík | 4. 10. 2012 13:54

    Dneska jsem dělala omáčku k obědu. Manžel z ní nebyl vůbec nadšen, spíš naopak.. Já byla ale mile překvapena, chutnala mi, a pochutnala si na ní i moje 10 měsíční dcera. Určitě to byl zdravý oběd.

  • ztuin | 20. 9. 2012 17:14

    Od kamarádky jsem dostala patizon a jelikož jsem nechtěla dělat klasiku (tedy obalovaný patizon), pátrala jsem po nějakém jiném receptu. Tenhle mě oslovil a musím říct, že po vyzkoušení naprosto uchvátil. Jsem moc překvapená, jak dobře to chutnalo! Dávám za jedna a přidávám k oblíbeným :o)

  • Suffran | 25. 8. 2012 13:49

    Výborná omáčka, doteď jsem patizon jen obalovala ale tohle je určitě zdravější úprava.

  • Kamila Hejzlarová | 23. 9. 2008 12:48

    tak jsem dneska udelala taky tuto omacku, bez Ligt verze:), s bylinkami do testovin a moc dobre... pridala jsem si nakonec posypala jeste syrem.

  • verca008 | 5. 8. 2007 13:31

    Udělala jsem lait verzi, bez másla, místo smetany jsem použila mléko (odtučněné) s přidáním oregána a taky výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Večeře Výjimečný den Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Patizony Pepř mletý Sladká smetana Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Koka dort

Koka dort

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Guláš

Guláš

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

39
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
14
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Patizonová smetanová omáčka na těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact