• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Napište svůj komentář k receptu

Patizonová polévka s koprem a zakysankou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 32
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g patizony - oloupaný, vydlabaný
    • 1
      ks cibule větší
    • 40
      g máslo
    • 3
      ks nové koření nebo drcený kmín dle chuti
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce hladká mouka plnější
    • 800
      ml vývar 700 -
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • sůl
    • 2
      lžíce kopr čerstvě nasekaný, cca

Postup přípravy receptu

1
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, společně s novým kořením a bobkovým listem nebo drceným kmínem dle chuti. Osmaženou cibuli zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zpěnit a přisypeme na kostičky nebo nudličky pokrájený, oloupaný a vydlabaný patizon. Vše promícháme, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Patizon je vařený o něco dříve než brambory, tak si je pohlídáme, abychom je nepřevařili na kaši. Nejlépe chutnají, když jsou na skus. Těsně před koncem vaření vyndáme bobkový list a nové koření, pokud jsme použili kmín, samozřejmě ho v polévce necháme. Vsypeme do polévky jemně nasekaný kopr dle chuti, promícháme, dle chuti můžeme polévku ještě dosolit.
3
Polévku odstavíme, zakysanou smetanu promícháme v hrníčku s troškou horké polévky a vlijeme do polévky. Podáváme se ztraceným nebo natvrdo vařeným vejcem a snítkou kopru (nemusí být).

RADA: VIDEO, jak na brokolicový krém!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Patizonové karbanátky

Patizonové karbanátky

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 26. 10. 2024 11:17

    Výborná polévka. :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zeleninový vývar
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Kopr Máslo Nové koření Patizony Sůl Vývar Zakysaná smetana

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Kokosová očka

Kokosová očka

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Banánový chlebíček s kokosem

Banánový chlebíček s kokosem

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Tartiflette - pochoutka…
20
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od…
15
Cuketové cannelloni s ricottou
Cuketové cannelloni s…
15
Domácí lučina
Domácí lučina

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
AHA.cz Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Zdrcená Marta Kubišová (82): Nemůže pohřbít bratra! „Je to opravdu zvěrstvo,“ hlesla

Zdrcená Marta Kubišová (82): Nemůže pohřbít bratra! „Je to opravdu zvěrstvo,“ hlesla

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Páteční lívanečky
Páteční lívanečky
Patizon rychle a chutně
Patizon rychle a chutně
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová směs - bezmasá
Patizonová směs - bezmasá
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
  • Recepty.cz
  • Patizonová polévka s koprem a zakysankou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact