• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Napište svůj komentář k receptu

Patizonová polévka s koprem a zakysankou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 31
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g patizony - oloupaný, vydlabaný
    • 1
      ks cibule větší
    • 40
      g máslo
    • 3
      ks nové koření nebo drcený kmín dle chuti
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce hladká mouka plnější
    • 800
      ml vývar 700 -
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • sůl
    • 2
      lžíce kopr čerstvě nasekaný, cca

Postup přípravy receptu

1
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, společně s novým kořením a bobkovým listem nebo drceným kmínem dle chuti. Osmaženou cibuli zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zpěnit a přisypeme na kostičky nebo nudličky pokrájený, oloupaný a vydlabaný patizon. Vše promícháme, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Patizon je vařený o něco dříve než brambory, tak si je pohlídáme, abychom je nepřevařili na kaši. Nejlépe chutnají, když jsou na skus. Těsně před koncem vaření vyndáme bobkový list a nové koření, pokud jsme použili kmín, samozřejmě ho v polévce necháme. Vsypeme do polévky jemně nasekaný kopr dle chuti, promícháme, dle chuti můžeme polévku ještě dosolit.
3
Polévku odstavíme, zakysanou smetanu promícháme v hrníčku s troškou horké polévky a vlijeme do polévky. Podáváme se ztraceným nebo natvrdo vařeným vejcem a snítkou kopru (nemusí být).

RADA: VIDEO, jak na brokolicový krém!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Patizonové karbanátky

Patizonové karbanátky

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 26. 10. 2024 11:17

    Výborná polévka. :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zeleninový vývar
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Kopr Máslo Nové koření Patizony Sůl Vývar Zakysaná smetana

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Ořechové muffiny

Ořechové muffiny

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Houbové placičky s rýží

Houbové placičky s rýží

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

174
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
97
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
36
Linecké cukroví II.
Linecké cukroví II.
35
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
26
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Páteční lívanečky
Páteční lívanečky
Patizon rychle a chutně
Patizon rychle a chutně
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová směs - bezmasá
Patizonová směs - bezmasá
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
  • Recepty.cz
  • Patizonová polévka s koprem a zakysankou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact