• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Napište svůj komentář k receptu

Patizonová polévka s koprem a zakysankou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 33
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g patizony - oloupaný, vydlabaný
    • 1
      ks cibule větší
    • 40
      g máslo
    • 3
      ks nové koření nebo drcený kmín dle chuti
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce hladká mouka plnější
    • 800
      ml vývar 700 -
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • sůl
    • 2
      lžíce kopr čerstvě nasekaný, cca

Postup přípravy receptu

1
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, společně s novým kořením a bobkovým listem nebo drceným kmínem dle chuti. Osmaženou cibuli zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zpěnit a přisypeme na kostičky nebo nudličky pokrájený, oloupaný a vydlabaný patizon. Vše promícháme, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Patizon je vařený o něco dříve než brambory, tak si je pohlídáme, abychom je nepřevařili na kaši. Nejlépe chutnají, když jsou na skus. Těsně před koncem vaření vyndáme bobkový list a nové koření, pokud jsme použili kmín, samozřejmě ho v polévce necháme. Vsypeme do polévky jemně nasekaný kopr dle chuti, promícháme, dle chuti můžeme polévku ještě dosolit.
3
Polévku odstavíme, zakysanou smetanu promícháme v hrníčku s troškou horké polévky a vlijeme do polévky. Podáváme se ztraceným nebo natvrdo vařeným vejcem a snítkou kopru (nemusí být).

RADA: VIDEO, jak na brokolicový krém!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Patizonové karbanátky

Patizonové karbanátky

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 26. 10. 2024 11:17

    Výborná polévka. :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zeleninový vývar
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Kopr Máslo Nové koření Patizony Sůl Vývar Zakysaná smetana

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Tatarka

Tatarka

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

34
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
32
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
30
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky
28
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
28
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Páteční lívanečky
Páteční lívanečky
Patizon rychle a chutně
Patizon rychle a chutně
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová směs - bezmasá
Patizonová směs - bezmasá
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
  • Recepty.cz
  • Patizonová polévka s koprem a zakysankou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact