Na oleji orestujeme cibulku, přidáme oloupaný, semínek zbavený a na kostičky nakrájený patizon, nastrouhaný česnek, sůl, kmín, pepř, lehce orestujeme, přidáme vodu a vaříme do měkka. Až je patizon měkký, tak ponorným mixérem, nebo na robotu umixujeme kaši, dle své vlastní chuti dokořeníme, naředíme nebo zahustíme jiškou, provaříme a na závěr přidáme majoránku. Na panvičce orestujeme na kostičky nakrájený chléb, a podáváme jako přílohu k polévce. Posypeme zelenou petrželkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Janina
|29. 9. 2014 11:09
Dnes jdu uvařit tuto polévku. Patizony mi vyrostly neplánovaně na kompostu a je jich fakt hodně. Připravuji je jako cuketu, takže takřka do všeho. Do cmundy, do sekané, do karbonátků, na polévky, na zeleninovou omáčku. :-)
Tom
|24. 9. 2014 14:00
A přidejte podušené čerstvé houby :-* :-*
janina
|28. 8. 2014 07:43
tak dnes jdu na polevku a placicky jinak patizon je dobry jako obaleny v troj obale na rizek. je to rychly obed :-( :-) :-(
Věra Panská
|12. 9. 2012 14:36
Dnes jsem uvařila polévku z patizonu byla moc dobrá :-)
Monika T
|1. 9. 2009 15:19
dnes sme mali na obed a bola výborná.
Jana Pátková
|1. 9. 2009 12:05
Já něco podobného dělám i z cukety, takže "létající talíře" nechejte létat a zkuste to, je to dobré, já tedy nemixuji ani nedávám jíšku, jak se cuketa rozvaří, tak to zahustí.Ale ten opečený chlebík to mě nenapadlo!
Zora Manasová
|31. 8. 2009 20:54
Nie je dôvod na hanbu - ak máte radi cuketu alebo lilek či dýni, bude vám chutiť. V podstate to môžete väčšinou navzájom zamieňať v receptoch. Patizóny sú dobré, ale cuketa sa ľahšie šúpe.
Marie Pospíšilová
|31. 8. 2009 11:40
Ahoj všem :-)Za to, co napíšu se stydím, ale dosud jsme patizony neochutnali... jakou mají chuť? Děti jim říkají "lítající talíře" :-) Děkuji :-)