• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Patizonová polévka alá hrachovka
Napište svůj komentář k receptu

Patizonová polévka alá hrachovka

autor: Kecinka
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizonová polévka alá hrachovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cibule
    • česnek
    • patizony
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • kmín
    • petrželka
    • chleba

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme oloupaný, semínek zbavený a na kostičky nakrájený patizon, nastrouhaný česnek, sůl, kmín, pepř, lehce orestujeme, přidáme vodu a vaříme do měkka. Až je patizon měkký, tak ponorným mixérem, nebo na robotu umixujeme kaši, dle své vlastní chuti dokořeníme, naředíme nebo zahustíme jiškou, provaříme a na závěr přidáme majoránku. Na panvičce orestujeme na kostičky nakrájený chléb, a podáváme jako přílohu k polévce. Posypeme zelenou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrachovka s česnekem

Hrachovka s česnekem

Patizonová polévka s koprem a zakysankou

Patizonová polévka s koprem a…

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janina | 29. 9. 2014 11:09

    Dnes jdu uvařit tuto polévku. Patizony mi vyrostly neplánovaně na kompostu a je jich fakt hodně. Připravuji je jako cuketu, takže takřka do všeho. Do cmundy, do sekané, do karbonátků, na polévky, na zeleninovou omáčku. :-)

  • Tom | 24. 9. 2014 14:00

    A přidejte podušené čerstvé houby :-* :-*

  • janina | 28. 8. 2014 07:43

    tak dnes jdu na polevku a placicky jinak patizon je dobry jako obaleny v troj obale na rizek. je to rychly obed :-( :-) :-(

  • Věra Panská | 12. 9. 2012 14:36

    Dnes jsem uvařila polévku z patizonu byla moc dobrá :-)

  • Monika T | 1. 9. 2009 15:19

    dnes sme mali na obed a bola výborná.

  • Jana Pátková | 1. 9. 2009 12:05

    Já něco podobného dělám i z cukety, takže "létající talíře" nechejte létat a zkuste to, je to dobré, já tedy nemixuji ani nedávám jíšku, jak se cuketa rozvaří, tak to zahustí.Ale ten opečený chlebík to mě nenapadlo!

  • Zora Manasová | 31. 8. 2009 20:54

    Nie je dôvod na hanbu - ak máte radi cuketu alebo lilek či dýni, bude vám chutiť. V podstate to môžete väčšinou navzájom zamieňať v receptoch. Patizóny sú dobré, ale cuketa sa ľahšie šúpe.

  • Marie Pospíšilová | 31. 8. 2009 11:40

    Ahoj všem :-)Za to, co napíšu se stydím, ale dosud jsme patizony neochutnali... jakou mají chuť? Děti jim říkají "lítající talíře" :-) Děkuji :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Cibule Kmín Majoránka Patizony Pepř mletý Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

50
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…
31
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
28
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Patizonová polévka alá hrachovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact