• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Patison s náplní
Napište svůj komentář k receptu

Patison s náplní

autor: Iva Ma
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patison s náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks patizony
    • šunka (nebo jakýkoliv měkký salám)
    • tvrdý sýr
    • hladká mouka
    • vejce
    • sůl
    • strouhanka - na obalení
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Patison oloupeme, očistíme. Rozřežeme napříč asi na 1,5 cm plátky. Vyškrábneme jádra. Tyto plátky si nařízneme pro vložení náplně ze stran. Náplň je především umístěna v otvorech ( kde byla jádra) a pevným patisonem jen přidržována. Pozor ale, nechat nějakou stranu (strany) neprořezanou, aby náplň lépe držela. V podstatě stačí jen naříznout kousek protože jsou tam otvory po vydlabání jader. Do vzniklého prostoru vložíme šunku nebo měkký salám (chutný je např. i gothaj), tenký plátek tvrdého sýra tak, aby zbytečně nic nepřečnívalo. Usnadní to pak obalování. Dělám i ze čtvrtin s tím, že nařezávám jakoby od středu patisonu (užší místo). Naplněné obalíme v mouce, vejci, strouhance a smažíme ve friťáku nebo na pánvi.
2
Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou event. zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnec s mandlovou náplní

Věnec s mandlovou náplní

Ovocný koláč s krupicovou náplní

Ovocný koláč s krupicovou náplní

Šátečky s masozeleninovou náplní

Šátečky s masozeleninovou náplní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva Malá | 3. 12. 2007 20:41

    Ano, plátky trochu silnější-asi tak do 1,5 cm - aby šly ještě v nějaké straně /vodorovně/ rozříznout a do toho otvoru / a také po jádrech/ vložit salám atd. Ted mi napadlo - prostě udělat tam trochu jako kapsu. Pro začátek bych raději zvolila jen 1/2 plátku /rozřezané v šířce, napříč/. Vypadá to trochu jako V a tu část od středu / otevřenější, širší, která má užší masu/ rozříznu tak do 2/3 - aby šlo vložit náplň a drželo k té špičatější straně. Vyjdou pak z toho takové menší bochánky , opět ve tvaru jakoby V. Jinak celý plátek je zase větší , dá se řezat i opačně /ke středu/ - na tom ale nezáleží přece.Když se nezadaří a řez je větší, nevadí, ale je složitější při obalování, musí se opatrněji a trochu přitlačit-aby nevypadávala náplň.Na to ale přijdete, je to snadné. Doufám, že jsem vysvětlila podrobněji .Je to levné, chutné a když máme větší úrodu, tak i plněné, osmažené zamrazíme. Pak třeba v zimě přijde vhod-je to změna.

  • Jarka O. | 30. 11. 2007 11:30

    Jejda, patizony milujeme, ale asi nějak špatně chápu to rozřezání - jsou to jednotlivé plátky nebo to nakonec drží pohromadě ? Chtělo by to obrázek...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Smažení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Patizony Rostlinný olej Strouhanka Sůl Šunka Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

172
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
68
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
45
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
44
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
41
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Patison s náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact