• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Patison s náplní
Napište svůj komentář k receptu

Patison s náplní

autor: Iva Ma
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patison s náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks patizony
    • šunka (nebo jakýkoliv měkký salám)
    • tvrdý sýr
    • hladká mouka
    • vejce
    • sůl
    • strouhanka - na obalení
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Patison oloupeme, očistíme. Rozřežeme napříč asi na 1,5 cm plátky. Vyškrábneme jádra. Tyto plátky si nařízneme pro vložení náplně ze stran. Náplň je především umístěna v otvorech ( kde byla jádra) a pevným patisonem jen přidržována. Pozor ale, nechat nějakou stranu (strany) neprořezanou, aby náplň lépe držela. V podstatě stačí jen naříznout kousek protože jsou tam otvory po vydlabání jader. Do vzniklého prostoru vložíme šunku nebo měkký salám (chutný je např. i gothaj), tenký plátek tvrdého sýra tak, aby zbytečně nic nepřečnívalo. Usnadní to pak obalování. Dělám i ze čtvrtin s tím, že nařezávám jakoby od středu patisonu (užší místo). Naplněné obalíme v mouce, vejci, strouhance a smažíme ve friťáku nebo na pánvi.
2
Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou event. zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnec s mandlovou náplní

Věnec s mandlovou náplní

Ovocný koláč s krupicovou náplní

Ovocný koláč s krupicovou náplní

Nudlové taštičky s hruškovo-sýrovou náplní

Nudlové taštičky s hruškovo-sýrovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva Malá | 3. 12. 2007 20:41

    Ano, plátky trochu silnější-asi tak do 1,5 cm - aby šly ještě v nějaké straně /vodorovně/ rozříznout a do toho otvoru / a také po jádrech/ vložit salám atd. Ted mi napadlo - prostě udělat tam trochu jako kapsu. Pro začátek bych raději zvolila jen 1/2 plátku /rozřezané v šířce, napříč/. Vypadá to trochu jako V a tu část od středu / otevřenější, širší, která má užší masu/ rozříznu tak do 2/3 - aby šlo vložit náplň a drželo k té špičatější straně. Vyjdou pak z toho takové menší bochánky , opět ve tvaru jakoby V. Jinak celý plátek je zase větší , dá se řezat i opačně /ke středu/ - na tom ale nezáleží přece.Když se nezadaří a řez je větší, nevadí, ale je složitější při obalování, musí se opatrněji a trochu přitlačit-aby nevypadávala náplň.Na to ale přijdete, je to snadné. Doufám, že jsem vysvětlila podrobněji .Je to levné, chutné a když máme větší úrodu, tak i plněné, osmažené zamrazíme. Pak třeba v zimě přijde vhod-je to změna.

  • Jarka O. | 30. 11. 2007 11:30

    Jejda, patizony milujeme, ale asi nějak špatně chápu to rozřezání - jsou to jednotlivé plátky nebo to nakonec drží pohromadě ? Chtělo by to obrázek...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Smažení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Patizony Rostlinný olej Strouhanka Sůl Šunka Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Salát Caesar

Salát Caesar

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Majolková bábovka - ořechová

Majolková bábovka - ořechová

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Domácí nutella

Domácí nutella

Zaječí paštika s cibulkou

Zaječí paštika s cibulkou

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

46
Šopský salát
Šopský salát
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou
Květákové placičky se…
30
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
27
Pomazánka z tvarůžků
Pomazánka z tvarůžků

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz 3+1 rodiny Donutilových! Komik se předvedl v roli dědečka

3+1 rodiny Donutilových! Komik se předvedl v roli dědečka

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Patison s náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact