• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Patison s náplní
Napište svůj komentář k receptu

Patison s náplní

autor: Iva Ma
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patison s náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks patizony
    • šunka (nebo jakýkoliv měkký salám)
    • tvrdý sýr
    • hladká mouka
    • vejce
    • sůl
    • strouhanka - na obalení
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Patison oloupeme, očistíme. Rozřežeme napříč asi na 1,5 cm plátky. Vyškrábneme jádra. Tyto plátky si nařízneme pro vložení náplně ze stran. Náplň je především umístěna v otvorech ( kde byla jádra) a pevným patisonem jen přidržována. Pozor ale, nechat nějakou stranu (strany) neprořezanou, aby náplň lépe držela. V podstatě stačí jen naříznout kousek protože jsou tam otvory po vydlabání jader. Do vzniklého prostoru vložíme šunku nebo měkký salám (chutný je např. i gothaj), tenký plátek tvrdého sýra tak, aby zbytečně nic nepřečnívalo. Usnadní to pak obalování. Dělám i ze čtvrtin s tím, že nařezávám jakoby od středu patisonu (užší místo). Naplněné obalíme v mouce, vejci, strouhance a smažíme ve friťáku nebo na pánvi.
2
Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou event. zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnec s mandlovou náplní

Věnec s mandlovou náplní

Ovocný koláč s krupicovou náplní

Ovocný koláč s krupicovou náplní

Nudlové taštičky s hruškovo-sýrovou náplní

Nudlové taštičky s hruškovo-sýrovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva Malá | 3. 12. 2007 20:41

    Ano, plátky trochu silnější-asi tak do 1,5 cm - aby šly ještě v nějaké straně /vodorovně/ rozříznout a do toho otvoru / a také po jádrech/ vložit salám atd. Ted mi napadlo - prostě udělat tam trochu jako kapsu. Pro začátek bych raději zvolila jen 1/2 plátku /rozřezané v šířce, napříč/. Vypadá to trochu jako V a tu část od středu / otevřenější, širší, která má užší masu/ rozříznu tak do 2/3 - aby šlo vložit náplň a drželo k té špičatější straně. Vyjdou pak z toho takové menší bochánky , opět ve tvaru jakoby V. Jinak celý plátek je zase větší , dá se řezat i opačně /ke středu/ - na tom ale nezáleží přece.Když se nezadaří a řez je větší, nevadí, ale je složitější při obalování, musí se opatrněji a trochu přitlačit-aby nevypadávala náplň.Na to ale přijdete, je to snadné. Doufám, že jsem vysvětlila podrobněji .Je to levné, chutné a když máme větší úrodu, tak i plněné, osmažené zamrazíme. Pak třeba v zimě přijde vhod-je to změna.

  • Jarka O. | 30. 11. 2007 11:30

    Jejda, patizony milujeme, ale asi nějak špatně chápu to rozřezání - jsou to jednotlivé plátky nebo to nakonec drží pohromadě ? Chtělo by to obrázek...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Smažení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Patizony Rostlinný olej Strouhanka Sůl Šunka Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

62
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
44
Pocky
Pocky
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
36
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Dyková odtajnila plány: Stěhování do zahraničí, bouchne všechny prachy

Dyková odtajnila plány: Stěhování do zahraničí, bouchne všechny prachy

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Marcel ze Slovenska: Má klávesy od Davida! Vydražil je v aukci Blesk Tlapek za 71 tisíc

Marcel ze Slovenska: Má klávesy od Davida! Vydražil je v aukci Blesk Tlapek za 71 tisíc

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

  • Recepty.cz
  • Patison s náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact