• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Páteční lívanečky
Napište svůj komentář k receptu

Páteční lívanečky

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Páteční lívanečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 40
      g moučkový cukr
    • 15
      g droždí
    • 0,50
      l mléko
    • 3
      ks vejce
    • citronová kůra
    • 20
      g máslo rozpuštěné
  • Náplň
    • tvaroh
    • moučkový cukr dle chuti
    • 2
      ks šlehačka 1x ve spreji, 1x tekutá
    • jahodová marmeláda (je výborná i třešňová, meruňková) nebo mražené mačkané jahody s cukrem nebo čerstvé mačkané s cukre

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, kvasnic, cukru a mléka uděláme kvásek, po nakynutí dolijeme mléko (skutečně je ho půl litru), přidáme žloutky a rozpuštěné máslo a dáme kynout na teplé místo. Až to pěkně nakyne, přidáme sníh z bílků , opatrně zamícháme a dáme znovu kynout. Jakmile těsto zdvojnásobí objem, můžeme smažit malé lívanečky.
2
Tvaroh smícháme s cukrem, zašleháme tekutou šlehačku. Lívanečky potřeme tímto tvarohem, jahodami či marmeládou a nahoře dozdobíme šlehačkou z láhve.
3
VYNIKAJÍCÍ!!!! Až to budete doma konzumovat, pozorujte, komu se budou dělat boule za ušima!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Celozrnné lívanečky s fíky

Celozrnné lívanečky s fíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Yvuška | 15. 6. 2016 13:57

    Tak jako nemám moc v oblibě psát komentáře, právě jsem lívanečky dodělala a prostě jsem musela napsat. VYNIKAJÍCÍ. Víc se nebudu rozepisovat, byly opravdu výtečné. Děkuji za skvělý recept.

  • KaRa | 23. 11. 2012 12:21

    Opravdu výtečné...mizely mi pod rukama a té nejmenší se dělaly největší boule ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 20. 9. 2012 19:50

    ...kynuté lívance jsou časově náročnější, ale počkat se vyplatí ;-) ...

  • Marja Morevna | 21. 7. 2012 12:05

    Toto je vůbec nejlepší těsto, které jsem kdy vyzkoušela. Bylo to parádní. Lívanečník jsem taky jen vytírala štětečkem a dělalo se to krásně.

  • Jana z VM | 4. 4. 2005 07:08

    Paní Lidko, já je dělám na lívanečníku a jetnolivé "díry" na lívance jenom vytírám rozpuštěným sádlem. Lívanečky se nesmí smažit ve vrstvě tuku. Zapomněla jsem to podotknout !! Vůbec potom nejsou mastné.

  • Lidka Kábrtová | 2. 4. 2005 13:39

    Zkoušela jsem, nejsou špatné, ale oproti jiným receptům strašně sají tuk a jsou hodně mastné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Jahodová marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Šlehačka Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Jogurtová bábovka s pudinkem

Jogurtová bábovka s pudinkem

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

147
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
124
Bramborový guláš s baby karotkou
Bramborový guláš s baby…
80
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
28
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
21
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
Paštiková pomazánka s tvarohem
Paštiková pomazánka s tvarohem
Paštikové koláčky
Paštikové koláčky
Patizon rychle a chutně
Patizon rychle a chutně
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
  • Recepty.cz
  • Páteční lívanečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact