• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Páteční lívanečky
Napište svůj komentář k receptu

Páteční lívanečky

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Páteční lívanečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 40
      g moučkový cukr
    • 15
      g droždí
    • 0,50
      l mléko
    • 3
      ks vejce
    • citronová kůra
    • 20
      g máslo rozpuštěné
  • Náplň
    • tvaroh
    • moučkový cukr dle chuti
    • 2
      ks šlehačka 1x ve spreji, 1x tekutá
    • jahodová marmeláda (je výborná i třešňová, meruňková) nebo mražené mačkané jahody s cukrem nebo čerstvé mačkané s cukre

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, kvasnic, cukru a mléka uděláme kvásek, po nakynutí dolijeme mléko (skutečně je ho půl litru), přidáme žloutky a rozpuštěné máslo a dáme kynout na teplé místo. Až to pěkně nakyne, přidáme sníh z bílků , opatrně zamícháme a dáme znovu kynout. Jakmile těsto zdvojnásobí objem, můžeme smažit malé lívanečky.
2
Tvaroh smícháme s cukrem, zašleháme tekutou šlehačku. Lívanečky potřeme tímto tvarohem, jahodami či marmeládou a nahoře dozdobíme šlehačkou z láhve.
3
VYNIKAJÍCÍ!!!! Až to budete doma konzumovat, pozorujte, komu se budou dělat boule za ušima!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Celozrnné lívanečky s fíky

Celozrnné lívanečky s fíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Yvuška | 15. 6. 2016 13:57

    Tak jako nemám moc v oblibě psát komentáře, právě jsem lívanečky dodělala a prostě jsem musela napsat. VYNIKAJÍCÍ. Víc se nebudu rozepisovat, byly opravdu výtečné. Děkuji za skvělý recept.

  • KaRa | 23. 11. 2012 12:21

    Opravdu výtečné...mizely mi pod rukama a té nejmenší se dělaly největší boule ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 20. 9. 2012 19:50

    ...kynuté lívance jsou časově náročnější, ale počkat se vyplatí ;-) ...

  • Marja Morevna | 21. 7. 2012 12:05

    Toto je vůbec nejlepší těsto, které jsem kdy vyzkoušela. Bylo to parádní. Lívanečník jsem taky jen vytírala štětečkem a dělalo se to krásně.

  • Jana z VM | 4. 4. 2005 07:08

    Paní Lidko, já je dělám na lívanečníku a jetnolivé "díry" na lívance jenom vytírám rozpuštěným sádlem. Lívanečky se nesmí smažit ve vrstvě tuku. Zapomněla jsem to podotknout !! Vůbec potom nejsou mastné.

  • Lidka Kábrtová | 2. 4. 2005 13:39

    Zkoušela jsem, nejsou špatné, ale oproti jiným receptům strašně sají tuk a jsou hodně mastné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Jahodová marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Šlehačka Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Řezy s vaječným likérem
Řezy s vaječným likérem
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
18
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
Paštiková pomazánka s tvarohem
Paštiková pomazánka s tvarohem
Paštikové koláčky
Paštikové koláčky
Patizon rychle a chutně
Patizon rychle a chutně
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
  • Recepty.cz
  • Páteční lívanečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact