• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Páteční lívanečky
Napište svůj komentář k receptu

Páteční lívanečky

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Páteční lívanečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 40
      g moučkový cukr
    • 15
      g droždí
    • 0,50
      l mléko
    • 3
      ks vejce
    • citronová kůra
    • 20
      g máslo rozpuštěné
  • Náplň
    • tvaroh
    • moučkový cukr dle chuti
    • 2
      ks šlehačka 1x ve spreji, 1x tekutá
    • jahodová marmeláda (je výborná i třešňová, meruňková) nebo mražené mačkané jahody s cukrem nebo čerstvé mačkané s cukre

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, kvasnic, cukru a mléka uděláme kvásek, po nakynutí dolijeme mléko (skutečně je ho půl litru), přidáme žloutky a rozpuštěné máslo a dáme kynout na teplé místo. Až to pěkně nakyne, přidáme sníh z bílků , opatrně zamícháme a dáme znovu kynout. Jakmile těsto zdvojnásobí objem, můžeme smažit malé lívanečky.
2
Tvaroh smícháme s cukrem, zašleháme tekutou šlehačku. Lívanečky potřeme tímto tvarohem, jahodami či marmeládou a nahoře dozdobíme šlehačkou z láhve.
3
VYNIKAJÍCÍ!!!! Až to budete doma konzumovat, pozorujte, komu se budou dělat boule za ušima!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Celozrnné lívanečky s fíky

Celozrnné lívanečky s fíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Yvuška | 15. 6. 2016 13:57

    Tak jako nemám moc v oblibě psát komentáře, právě jsem lívanečky dodělala a prostě jsem musela napsat. VYNIKAJÍCÍ. Víc se nebudu rozepisovat, byly opravdu výtečné. Děkuji za skvělý recept.

  • KaRa | 23. 11. 2012 12:21

    Opravdu výtečné...mizely mi pod rukama a té nejmenší se dělaly největší boule ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 20. 9. 2012 19:50

    ...kynuté lívance jsou časově náročnější, ale počkat se vyplatí ;-) ...

  • Marja Morevna | 21. 7. 2012 12:05

    Toto je vůbec nejlepší těsto, které jsem kdy vyzkoušela. Bylo to parádní. Lívanečník jsem taky jen vytírala štětečkem a dělalo se to krásně.

  • Jana z VM | 4. 4. 2005 07:08

    Paní Lidko, já je dělám na lívanečníku a jetnolivé "díry" na lívance jenom vytírám rozpuštěným sádlem. Lívanečky se nesmí smažit ve vrstvě tuku. Zapomněla jsem to podotknout !! Vůbec potom nejsou mastné.

  • Lidka Kábrtová | 2. 4. 2005 13:39

    Zkoušela jsem, nejsou špatné, ale oproti jiným receptům strašně sají tuk a jsou hodně mastné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Jahodová marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Šlehačka Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí paštika

Domácí paštika

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

72
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
45
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
17
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rajský salát (nejen) s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
Paštiková pomazánka s tvarohem
Paštiková pomazánka s tvarohem
Paštikové koláčky
Paštikové koláčky
Patizon rychle a chutně
Patizon rychle a chutně
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
  • Recepty.cz
  • Páteční lívanečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact