• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Páteční kuřecí závitky
Napište svůj komentář k receptu

Páteční kuřecí závitky

autor: janulka71
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Páteční kuřecí závitky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • hořčice
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • sladká smetana
    • zakysaná smetana
    • sůl
    • vegeta
    • paprika - sladká
    • jíška hotová

Postup přípravy receptu

1
Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku, takto připravené plátky svineme a zpevníme nití a nebo páratky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje zpěníme cibulku, přisypeme trošku červené mleté papriky a na tento základ položíme závitky, přidáme bobkový list, nové koření, trochu vegety a podlijeme vodou.
2
Závitky dusíme asi 1 hod., poté je vytáhneme na talíř. Ze štávy odstraníme bobkový list a vlijeme smetanu rozmíchanou se zakysanou smetanou, prohřejeme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou. Zpět vložíme závitky a podáváme. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Chezzie S | 12. 4. 2010 18:44

    bylo to moc dobre, omacku jsem udelala jen ze zakysanky a ani nezahustovala a s bramborovym knedlikem to byla nedelni mnamka :-)

  • Martina Matoušková | 27. 12. 2009 14:41

    Tohle vůbec není špatné jídlo - přidala jsem do závitků ještě pokrájené olivy a bylo to moc dobré. Omáčku jsem udělala jen ze sladké smetany (vařila jsem jen 2 porce) a pak jsem omáčku rozmixovala, takže už se skoro nemusela ničím zahušťovat. Jako přílohu jsem zvolila opékané brambory. Přítel si pochutnal, já také - takže nezbývá než poděkovat za pěkný recept!!

  • Katka K. | 22. 3. 2009 17:12

    Super závitky. Dneska jsem je vyzkoušela, takže pro nás jsou spíš nedělní :-) I s rýží dobrůtka!!!

  • janulka71 janulka71 | 21. 3. 2009 15:11

    samozřejmě je to bráno,jako celková doba přípravy,Radko děkuji ty jsi to pochopila,,

  • radka zelenková | 20. 3. 2009 20:13

    Než se zabalí závitky a knedlíky zadělají tak to bude akorát.Nejsme tryskomyši.

  • Miroslava Severová | 20. 3. 2009 11:39

    Doba přípravy 90 minut??, Dobrá knedlíky vařím 30 minut a maso musí být za tuto dobu také hotové, zvlášť kuřecí, hodinu dusit se mi zdá zbytečné, za 20 min. musí být měkké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Cibule Hořčice Jíška Kuřecí prsa Nové koření Paprika - sladká Sladká smetana Sůl Vegeta Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Živánská

Živánská

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
19
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
17
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
16
Mačkané brambory
Mačkané brambory
15
Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím
Klouzáky s masem …

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Páteční kuřecí závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact