• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Páteční kuřecí závitky
Napište svůj komentář k receptu

Páteční kuřecí závitky

autor: janulka71
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Páteční kuřecí závitky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • hořčice
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • sladká smetana
    • zakysaná smetana
    • sůl
    • vegeta
    • paprika - sladká
    • jíška hotová

Postup přípravy receptu

1
Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku, takto připravené plátky svineme a zpevníme nití a nebo páratky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje zpěníme cibulku, přisypeme trošku červené mleté papriky a na tento základ položíme závitky, přidáme bobkový list, nové koření, trochu vegety a podlijeme vodou.
2
Závitky dusíme asi 1 hod., poté je vytáhneme na talíř. Ze štávy odstraníme bobkový list a vlijeme smetanu rozmíchanou se zakysanou smetanou, prohřejeme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou. Zpět vložíme závitky a podáváme. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Chezzie S | 12. 4. 2010 18:44

    bylo to moc dobre, omacku jsem udelala jen ze zakysanky a ani nezahustovala a s bramborovym knedlikem to byla nedelni mnamka :-)

  • Martina Matoušková | 27. 12. 2009 14:41

    Tohle vůbec není špatné jídlo - přidala jsem do závitků ještě pokrájené olivy a bylo to moc dobré. Omáčku jsem udělala jen ze sladké smetany (vařila jsem jen 2 porce) a pak jsem omáčku rozmixovala, takže už se skoro nemusela ničím zahušťovat. Jako přílohu jsem zvolila opékané brambory. Přítel si pochutnal, já také - takže nezbývá než poděkovat za pěkný recept!!

  • Katka K. | 22. 3. 2009 17:12

    Super závitky. Dneska jsem je vyzkoušela, takže pro nás jsou spíš nedělní :-) I s rýží dobrůtka!!!

  • janulka71 janulka71 | 21. 3. 2009 15:11

    samozřejmě je to bráno,jako celková doba přípravy,Radko děkuji ty jsi to pochopila,,

  • radka zelenková | 20. 3. 2009 20:13

    Než se zabalí závitky a knedlíky zadělají tak to bude akorát.Nejsme tryskomyši.

  • Miroslava Severová | 20. 3. 2009 11:39

    Doba přípravy 90 minut??, Dobrá knedlíky vařím 30 minut a maso musí být za tuto dobu také hotové, zvlášť kuřecí, hodinu dusit se mi zdá zbytečné, za 20 min. musí být měkké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Cibule Hořčice Jíška Kuřecí prsa Nové koření Paprika - sladká Sladká smetana Sůl Vegeta Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Ořechové muffiny

Ořechové muffiny

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Bábovkový dort

Bábovkový dort

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

33
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
27
Klementinkové smoothie s matchou
Klementinkové smoothie s…
24
Máslové řízky
Máslové řízky
24
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
22
Bezový sirup za studena
Bezový sirup za studena

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Páteční kuřecí závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact