Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku, takto připravené plátky svineme a zpevníme nití a nebo páratky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje zpěníme cibulku, přisypeme trošku červené mleté papriky a na tento základ položíme závitky, přidáme bobkový list, nové koření, trochu vegety a podlijeme vodou.
2
Závitky dusíme asi 1 hod., poté je vytáhneme na talíř. Ze štávy odstraníme bobkový list a vlijeme smetanu rozmíchanou se zakysanou smetanou, prohřejeme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou. Zpět vložíme závitky a podáváme. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Chezzie S
|12. 4. 2010 18:44
bylo to moc dobre, omacku jsem udelala jen ze zakysanky a ani nezahustovala a s bramborovym knedlikem to byla nedelni mnamka :-)
Martina Matoušková
|27. 12. 2009 14:41
Tohle vůbec není špatné jídlo - přidala jsem do závitků ještě pokrájené olivy a bylo to moc dobré. Omáčku jsem udělala jen ze sladké smetany (vařila jsem jen 2 porce) a pak jsem omáčku rozmixovala, takže už se skoro nemusela ničím zahušťovat. Jako přílohu jsem zvolila opékané brambory. Přítel si pochutnal, já také - takže nezbývá než poděkovat za pěkný recept!!
Katka K.
|22. 3. 2009 17:12
Super závitky. Dneska jsem je vyzkoušela, takže pro nás jsou spíš nedělní :-) I s rýží dobrůtka!!!
janulka71 janulka71
|21. 3. 2009 15:11
samozřejmě je to bráno,jako celková doba přípravy,Radko děkuji ty jsi to pochopila,,
radka zelenková
|20. 3. 2009 20:13
Než se zabalí závitky a knedlíky zadělají tak to bude akorát.Nejsme tryskomyši.
Miroslava Severová
|20. 3. 2009 11:39
Doba přípravy 90 minut??, Dobrá knedlíky vařím 30 minut a maso musí být za tuto dobu také hotové, zvlášť kuřecí, hodinu dusit se mi zdá zbytečné, za 20 min. musí být měkké.