• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pastýřský koláč - Páj
Napište svůj komentář k receptu

Pastýřský koláč - Páj

autor: gruza.pavel
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 10
      ml olej
    • 2
      ks cibule
    • 400
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      ks mrkev
    • 100
      g parmazán případně i Eidam
    • 1
      ks snítka tymiánu nebo trocha sušeného
    • 100
      g máslo
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • 4
      ks brambory větší
    • 3
      dl mléko
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Tento recept mám od Zdendy Polreicha a je to opravdu mňamka. Není náročný ani drahý. Na začátku je víc práce, ale pak už ne. Ingredience jsem odhadl, tak se množstvím prosím přesně neřiďte.
2
Nakrájenou cibuli necháme osmažit dorůžova na rozpáleném oleji. Přidáme mleté hovězí maso (použili jsme i směs hov. a vepř.) a opékáme. Vařečkou ho mačkáme, tak aby se rozdrobilo na malé kousky. Nejlépe úplně na malé kuličky. Restujeme tak 5-7min. Pak přidáme strouhanou mrkev. Restujeme dál, až se odpaří veškerá voda a maso vyrestuje do hnědé barvy. Maso musí při restování prskat, ne jen tak šustět.
3
Přidáme tymián, pokud máme čerstvý, tak ho obereme s větviček a posekáme na drobno. Zalijeme drcenými rajčaty a podle potřeby i troškou vody. Já používám krájené rajčata s konzervy. Dusíme pod pokličkou asi 20min. Mezi tím si vymažeme pekáč máslem.
4
Dáme vařit oloupané a nakrájené brambory až změknou. Brambory rozmačkáme šťouchadlem, po kouscích přidáváme máslo, vmícháváme, až dostanou takovou lesklou barvu. Pak po troškách přidáváme teplé mléko a naředíme kaši. Kaše musí být hustší než jí známe. Bude se dávat na koláč, aby se dala tvarovat. Pak do ní ještě přidáme nahrubo strouhaný parmezán. Zkoušeli jsme i s eidamem a bylo to taky dobré.
5
Maso rozložíme na spodek pekáče. Na ně naklademe na celou plochu hromádky kaše. Tuto rozetřeme a povrch jemně zdrsníme vidličkou, uděláme takové drobné kopečky. Pak pekáč vložíme do předehřáté trouby na 190C a pečeme asi 50 minut. Porcujeme tak, že nabereme celou dávku, kaši i maso najednou na talíř. Přeji dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Jablkový páj

Jablkový páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky
Maso Pokrmy Hovězí Mleté Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Máslo Mléko Mleté maso - hovězí Mrkev Olej Parmazán Pepř mletý Sekaná rajčata Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Ořechové muffiny

Ořechové muffiny

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Müsli tyčinky II.

Müsli tyčinky II.

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

97
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
68
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
59
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
47
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Nejjednoduší rohlíky z…
43
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Pastiera Napoletana
Pastiera Napoletana
Pastinákové muffiny
Pastinákové muffiny
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Paštičky
Paštičky
Paštičky II.
Paštičky II.
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným…
  • Recepty.cz
  • Pastýřský koláč - Páj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact