• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pastýřský koláč - Páj
Napište svůj komentář k receptu

Pastýřský koláč - Páj

autor: gruza.pavel
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 10
      ml olej
    • 2
      ks cibule
    • 400
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      ks mrkev
    • 100
      g parmazán případně i Eidam
    • 1
      ks snítka tymiánu nebo trocha sušeného
    • 100
      g máslo
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • 4
      ks brambory větší
    • 3
      dl mléko
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Tento recept mám od Zdendy Polreicha a je to opravdu mňamka. Není náročný ani drahý. Na začátku je víc práce, ale pak už ne. Ingredience jsem odhadl, tak se množstvím prosím přesně neřiďte.
2
Nakrájenou cibuli necháme osmažit dorůžova na rozpáleném oleji. Přidáme mleté hovězí maso (použili jsme i směs hov. a vepř.) a opékáme. Vařečkou ho mačkáme, tak aby se rozdrobilo na malé kousky. Nejlépe úplně na malé kuličky. Restujeme tak 5-7min. Pak přidáme strouhanou mrkev. Restujeme dál, až se odpaří veškerá voda a maso vyrestuje do hnědé barvy. Maso musí při restování prskat, ne jen tak šustět.
3
Přidáme tymián, pokud máme čerstvý, tak ho obereme s větviček a posekáme na drobno. Zalijeme drcenými rajčaty a podle potřeby i troškou vody. Já používám krájené rajčata s konzervy. Dusíme pod pokličkou asi 20min. Mezi tím si vymažeme pekáč máslem.
4
Dáme vařit oloupané a nakrájené brambory až změknou. Brambory rozmačkáme šťouchadlem, po kouscích přidáváme máslo, vmícháváme, až dostanou takovou lesklou barvu. Pak po troškách přidáváme teplé mléko a naředíme kaši. Kaše musí být hustší než jí známe. Bude se dávat na koláč, aby se dala tvarovat. Pak do ní ještě přidáme nahrubo strouhaný parmezán. Zkoušeli jsme i s eidamem a bylo to taky dobré.
5
Maso rozložíme na spodek pekáče. Na ně naklademe na celou plochu hromádky kaše. Tuto rozetřeme a povrch jemně zdrsníme vidličkou, uděláme takové drobné kopečky. Pak pekáč vložíme do předehřáté trouby na 190C a pečeme asi 50 minut. Porcujeme tak, že nabereme celou dávku, kaši i maso najednou na talíř. Přeji dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Jablkový páj

Jablkový páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky
Maso Pokrmy Hovězí Mleté Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Máslo Mléko Mleté maso - hovězí Mrkev Olej Parmazán Pepř mletý Sekaná rajčata Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

77
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
74
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
60
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
52
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…
50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Slovenská 'kopírka' Biancy Censori promluvila: Tak zmatené prohlášení jste nečetli

Slovenská 'kopírka' Biancy Censori promluvila: Tak zmatené prohlášení jste nečetli

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Pastiera Napoletana
Pastiera Napoletana
Pastinákové muffiny
Pastinákové muffiny
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Paštičky
Paštičky
Paštičky II.
Paštičky II.
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným…
  • Recepty.cz
  • Pastýřský koláč - Páj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact