• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pastýřský koláč - Páj
Napište svůj komentář k receptu

Pastýřský koláč - Páj

autor: gruza.pavel
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 10
      ml olej
    • 2
      ks cibule
    • 400
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      ks mrkev
    • 100
      g parmazán případně i Eidam
    • 1
      ks snítka tymiánu nebo trocha sušeného
    • 100
      g máslo
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • 4
      ks brambory větší
    • 3
      dl mléko
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Tento recept mám od Zdendy Polreicha a je to opravdu mňamka. Není náročný ani drahý. Na začátku je víc práce, ale pak už ne. Ingredience jsem odhadl, tak se množstvím prosím přesně neřiďte.
2
Nakrájenou cibuli necháme osmažit dorůžova na rozpáleném oleji. Přidáme mleté hovězí maso (použili jsme i směs hov. a vepř.) a opékáme. Vařečkou ho mačkáme, tak aby se rozdrobilo na malé kousky. Nejlépe úplně na malé kuličky. Restujeme tak 5-7min. Pak přidáme strouhanou mrkev. Restujeme dál, až se odpaří veškerá voda a maso vyrestuje do hnědé barvy. Maso musí při restování prskat, ne jen tak šustět.
3
Přidáme tymián, pokud máme čerstvý, tak ho obereme s větviček a posekáme na drobno. Zalijeme drcenými rajčaty a podle potřeby i troškou vody. Já používám krájené rajčata s konzervy. Dusíme pod pokličkou asi 20min. Mezi tím si vymažeme pekáč máslem.
4
Dáme vařit oloupané a nakrájené brambory až změknou. Brambory rozmačkáme šťouchadlem, po kouscích přidáváme máslo, vmícháváme, až dostanou takovou lesklou barvu. Pak po troškách přidáváme teplé mléko a naředíme kaši. Kaše musí být hustší než jí známe. Bude se dávat na koláč, aby se dala tvarovat. Pak do ní ještě přidáme nahrubo strouhaný parmezán. Zkoušeli jsme i s eidamem a bylo to taky dobré.
5
Maso rozložíme na spodek pekáče. Na ně naklademe na celou plochu hromádky kaše. Tuto rozetřeme a povrch jemně zdrsníme vidličkou, uděláme takové drobné kopečky. Pak pekáč vložíme do předehřáté trouby na 190C a pečeme asi 50 minut. Porcujeme tak, že nabereme celou dávku, kaši i maso najednou na talíř. Přeji dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Jablkový páj

Jablkový páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky
Maso Pokrmy Hovězí Mleté Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Máslo Mléko Mleté maso - hovězí Mrkev Olej Parmazán Pepř mletý Sekaná rajčata Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Minipizzy - šnečci

Minipizzy - šnečci

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Květák s kakaem

Květák s kakaem

Brampatáčky

Brampatáčky

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Dýňová tortila
Dýňová tortila
11
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
10
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Zemřel Ozzy Osbourne (†76): Praotec metalu byl obklopen rodinou

Zemřel Ozzy Osbourne (†76): Praotec metalu byl obklopen rodinou

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Další doporučené recepty:

Pastiera Napoletana
Pastiera Napoletana
Pastinákové muffiny
Pastinákové muffiny
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Paštičky
Paštičky
Paštičky II.
Paštičky II.
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným…
  • Recepty.cz
  • Pastýřský koláč - Páj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact