• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pastýřský koláč
Napište svůj komentář k receptu

Pastýřský koláč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 95 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
5fotografií
Nahrát fotku
 

Anglická klasika v podobě pastýřského koláče se tradičně připravovala z mletého masa a bramborové krusty. My vyzkoušíme bezmasou variantu plnou zeleniny. Nebude chybět čočka, mrkev, celer, cibule, rajčatová omáčka ani žampiony.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev
    • 0,75
      ks celer
    • 4
      stroužek česnek
    • 200
      g žampiony malých
    • 50
      g máslo
    • 300
      g čočka
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžička tymián
    • 1,50
      l zeleninový vývar
    • 3
      lžíce rajčatová omáčka
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
  • Bramborové pyré
    • 1,20
      kg brambory typ C
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nasekejte najemno, mrkev s celerem nakrájejte na kostky, česnek a žampiony na plátky.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na rozehřátém másle zpěňte cibuli a za mírné teploty 15 minut restujte mrkev, celer a česnek. Přidejte žampiony, zvyšte teplotu a restujte ještě 5 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Nyní k zelenině nasypte čočku. Přidejte bobkový list a tymián, zalijte vývarem a vařte pod pokličkou asi 40 minut. Hrnec odstavte, čočku osolte, opepřete a vmíchejte rajčatový protlak. 4. Mezitím nakrájejte na kousky oloupané brambory, uvařte je doměkka v osolené vodě, slijte a rozmačkejte s máslem na pyré.
4
Čočku přesuňte do zapékací nádoby, překryjte bramborovou kaší a při 180 °C asi 30 minut zapékejte. Ihned podávejte.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s jarními cibulkami, modřenínem a tymiánem

Quiche s jarními cibulkami,…

Quiche se šalotkami a slaninou

Quiche se šalotkami a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Česnek Cibule Čočka Máslo Mrkev Pepř mletý Rajčatová omáčka Sůl Tymián Žampiony Zeleninový vývar

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Obložený rohlíkový koláč

Obložený rohlíkový koláč

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

109
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
54
Bretaňské fazole
Bretaňské fazole
38
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
38
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Jogurtovo-kakaová buchta - rychlokoláč
Jogurtovo-kakaová buchta…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastiera Napoletana
Pastiera Napoletana
Pastinákové muffiny
Pastinákové muffiny
Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
Paštičky
Paštičky
Paštičky II.
Paštičky II.
  • Recepty.cz
  • Pastýřský koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact