• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pastýřský koláč
Napište svůj komentář k receptu

Pastýřský koláč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 95 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
5fotografií
Nahrát fotku
 

Anglická klasika v podobě pastýřského koláče se tradičně připravovala z mletého masa a bramborové krusty. My vyzkoušíme bezmasou variantu plnou zeleniny. Nebude chybět čočka, mrkev, celer, cibule, rajčatová omáčka ani žampiony.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev
    • 0,75
      ks celer
    • 4
      stroužek česnek
    • 200
      g žampiony malých
    • 50
      g máslo
    • 300
      g čočka
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžička tymián
    • 1,50
      l zeleninový vývar
    • 3
      lžíce rajčatová omáčka
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
  • Bramborové pyré
    • 1,20
      kg brambory typ C
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nasekejte najemno, mrkev s celerem nakrájejte na kostky, česnek a žampiony na plátky.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na rozehřátém másle zpěňte cibuli a za mírné teploty 15 minut restujte mrkev, celer a česnek. Přidejte žampiony, zvyšte teplotu a restujte ještě 5 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Nyní k zelenině nasypte čočku. Přidejte bobkový list a tymián, zalijte vývarem a vařte pod pokličkou asi 40 minut. Hrnec odstavte, čočku osolte, opepřete a vmíchejte rajčatový protlak. 4. Mezitím nakrájejte na kousky oloupané brambory, uvařte je doměkka v osolené vodě, slijte a rozmačkejte s máslem na pyré.
4
Čočku přesuňte do zapékací nádoby, překryjte bramborovou kaší a při 180 °C asi 30 minut zapékejte. Ihned podávejte.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s jarními cibulkami, modřenínem a tymiánem

Quiche s jarními cibulkami,…

Quiche se šalotkami a slaninou

Quiche se šalotkami a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Česnek Cibule Čočka Máslo Mrkev Pepř mletý Rajčatová omáčka Sůl Tymián Žampiony Zeleninový vývar

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Dort srdce

Dort srdce

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

92
2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
2 x Diviznový sirup +…
50
Kakaovo-ořechové slzy s krémem
Kakaovo-ořechové slzy s…
44
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
41
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
37
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Popelčin princ Pavel Trávníček (74) po operaci srdce: Dostal kardiostimulátor!

Popelčin princ Pavel Trávníček (74) po operaci srdce: Dostal kardiostimulátor!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastiera Napoletana
Pastiera Napoletana
Pastinákové muffiny
Pastinákové muffiny
Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
Paštičky
Paštičky
Paštičky II.
Paštičky II.
  • Recepty.cz
  • Pastýřský koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact