• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží
Napište svůj komentář k receptu

Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso prsa (vykostěná)
    • 2
      plátek plátkový sýr
    • 4
      plátek šunka jakákoli
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balení gulášová polévka v sáčku
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • koření podle chuti
    • rýže
    • ingredience na trojobal

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme vejce natvrdo, které poté rozkrojíme na čtvrtky. Poté naklepeme kuřecí prsa na asi 1 cm vysoké plátky, které osolíme, opepříme a okořeníme (já používám granulovaný česnek, gyros a grilovací koření, ale jinak, jak komu chutná). Na takto okořeněné kuřecí plátky poklademe na každý plátek prsou půl plátku sýra (plátek sýra musí být rozkrojený na polovinu), 1 kolečko šunky a 1 čtvrtku vejce. Takto připravený kuřecí plátek zabalíme pomocí buď klobásové nitě párátek, aby se neotevřel. Obalíme jak jsme zvyklí = mouka - vejce - strouhanka ,a než dáme na pánev s olejem, ještě jednou namočíme tento kousek do vejce, které je smíchané s trochou mouky. Udělá se takové těstíčko. Vložíme na rozpálenou pánev. POZOR: hodně oleje na nejnižším ohni! Smažíme dozlatova.
2
Než se nám udělají kuřecí prsa, uvaříme rýži.
3
Poté uvaříme gulášovou polévku, ale nedržíme se návodu množstvím vody, ale chceme, aby to bylo husté jako omáčka. Pořádně mícháme, aby nevznikly hrudky. Jakmile máme vše hotové, poklademe nejdříve na talíř maso, ze kterého vytáhneme špejle nebo odstraníme nit, dále rýži a tu polejeme trochou gulášové polévky. Té dáme podle chuti jak chceme, aby vypadala rýže. Buď méně a bude sušší, více polévky - vlhčí.
4
Podáváme se zeleninou nejlépe zavřenou cibulkou či okurkem a gurmán si může dát pivo.
5
Z jednoho kousku masa se bez problému nají 2 lidé, je to hodně syté jídlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová kýta na kousky s omáčkou a rýží

Vepřová kýta na kousky s omáčkou a…

Telecí kapsa nadívaná žampiony

Telecí kapsa nadívaná žampiony

Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou

Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KvětaŠ | 7. 12. 2012 19:03

    to sem může psát každý blb co chce? to nebývalo

  • Frůdy
    Frůdy | 7. 12. 2012 17:56

    Je to jak chcanky jak to tu mužete propagovat.Jse snad idiot :-( :-( :-(

  • Áda | 4. 3. 2011 16:56

    je to slaný...

  • Antonia Trusková | 18. 2. 2009 13:25

    Pani Ladislava; u nás sa mäso nepredáva vakuovo balené, je cerstvé, kuracie rezne majú záruku 3 dni a sú vzdy temer na milimeter rovnako nakrájané, pretoze to krájajú strojom. Takze po odskúsaní jedného balenia (cca 270-300 g) viete aké sú ostatné. A to nielen dnes ale vzdy.Iný kraj, iné zvyky.U mäsiara neviete, ci mäso, ktoré Vám predáva je od vcera, alebo od Vianoc...Balené mäso je vzdy s väcsou zárukou a istotou, ze nekupujete macku vo vreci. Výrobca za to rucí.Preto mäsiarstva prakticky zanikli, hlavne kvôli nedôvere a necestnosti mäsiarov. Ale to uz je o niecom inom...

  • ladislava staffenová | 17. 2. 2009 16:40

    Antonie - ono záleží na tom, jaké máte zkušenosti s kupovanými plátky jakéhokoli masa vakuově balenými, takže je nevidíte celé. Z důvodů kvality plátků si je raději buď udělám sama, nebo je přede mnou nakrájí řezník z čerstvého masa.

  • Antonia Trusková | 16. 2. 2009 22:36

    Otázka:Nie je jednoduchšie kúpiť mäso už nakrájané na 1 cm plátky a vyhnúť sa tak naklepávaniu a tým ničeniu vlákien a teda zbytočnému vysušovaniu mäsa? V kulinársky rozvinutých krajinách sa "naklepávanie" akéhokoľvek mäsa už roky pri príprave nepoužíva.

  • Jarka O. | 11. 2. 2009 18:55

    Nebude ta omáčka přesolená, když se dá málo vody?

  • Maruška Přibylová | 11. 2. 2009 16:45

    To musí být výborný jídlo. To někdy o víkendu vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Gulášová polévka v sáčku Ingredience na trojobal Koření Kuřecí maso Pepř mletý Plátkový sýr Rýže Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Bramborový oběd

Bramborový oběd

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Bramborová polévka s houbami a…

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

99
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
41
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
41
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
32
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
32
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Bendová (51) na Tenerife nezahálí: „Realitní magnátka“ s vercajkem!

Bendová (51) na Tenerife nezahálí: „Realitní magnátka“ s vercajkem!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact