• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží
Napište svůj komentář k receptu

Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso prsa (vykostěná)
    • 2
      plátek plátkový sýr
    • 4
      plátek šunka jakákoli
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balení gulášová polévka v sáčku
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • koření podle chuti
    • rýže
    • ingredience na trojobal

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme vejce natvrdo, které poté rozkrojíme na čtvrtky. Poté naklepeme kuřecí prsa na asi 1 cm vysoké plátky, které osolíme, opepříme a okořeníme (já používám granulovaný česnek, gyros a grilovací koření, ale jinak, jak komu chutná). Na takto okořeněné kuřecí plátky poklademe na každý plátek prsou půl plátku sýra (plátek sýra musí být rozkrojený na polovinu), 1 kolečko šunky a 1 čtvrtku vejce. Takto připravený kuřecí plátek zabalíme pomocí buď klobásové nitě párátek, aby se neotevřel. Obalíme jak jsme zvyklí = mouka - vejce - strouhanka ,a než dáme na pánev s olejem, ještě jednou namočíme tento kousek do vejce, které je smíchané s trochou mouky. Udělá se takové těstíčko. Vložíme na rozpálenou pánev. POZOR: hodně oleje na nejnižším ohni! Smažíme dozlatova.
2
Než se nám udělají kuřecí prsa, uvaříme rýži.
3
Poté uvaříme gulášovou polévku, ale nedržíme se návodu množstvím vody, ale chceme, aby to bylo husté jako omáčka. Pořádně mícháme, aby nevznikly hrudky. Jakmile máme vše hotové, poklademe nejdříve na talíř maso, ze kterého vytáhneme špejle nebo odstraníme nit, dále rýži a tu polejeme trochou gulášové polévky. Té dáme podle chuti jak chceme, aby vypadala rýže. Buď méně a bude sušší, více polévky - vlhčí.
4
Podáváme se zeleninou nejlépe zavřenou cibulkou či okurkem a gurmán si může dát pivo.
5
Z jednoho kousku masa se bez problému nají 2 lidé, je to hodně syté jídlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí kapsa nadívaná žampiony

Telecí kapsa nadívaná žampiony

Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou

Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KvětaŠ | 7. 12. 2012 19:03

    to sem může psát každý blb co chce? to nebývalo

  • Frůdy
    Frůdy | 7. 12. 2012 17:56

    Je to jak chcanky jak to tu mužete propagovat.Jse snad idiot :-( :-( :-(

  • Áda | 4. 3. 2011 16:56

    je to slaný...

  • Antonia Trusková | 18. 2. 2009 13:25

    Pani Ladislava; u nás sa mäso nepredáva vakuovo balené, je cerstvé, kuracie rezne majú záruku 3 dni a sú vzdy temer na milimeter rovnako nakrájané, pretoze to krájajú strojom. Takze po odskúsaní jedného balenia (cca 270-300 g) viete aké sú ostatné. A to nielen dnes ale vzdy.Iný kraj, iné zvyky.U mäsiara neviete, ci mäso, ktoré Vám predáva je od vcera, alebo od Vianoc...Balené mäso je vzdy s väcsou zárukou a istotou, ze nekupujete macku vo vreci. Výrobca za to rucí.Preto mäsiarstva prakticky zanikli, hlavne kvôli nedôvere a necestnosti mäsiarov. Ale to uz je o niecom inom...

  • ladislava staffenová | 17. 2. 2009 16:40

    Antonie - ono záleží na tom, jaké máte zkušenosti s kupovanými plátky jakéhokoli masa vakuově balenými, takže je nevidíte celé. Z důvodů kvality plátků si je raději buď udělám sama, nebo je přede mnou nakrájí řezník z čerstvého masa.

  • Antonia Trusková | 16. 2. 2009 22:36

    Otázka:Nie je jednoduchšie kúpiť mäso už nakrájané na 1 cm plátky a vyhnúť sa tak naklepávaniu a tým ničeniu vlákien a teda zbytočnému vysušovaniu mäsa? V kulinársky rozvinutých krajinách sa "naklepávanie" akéhokoľvek mäsa už roky pri príprave nepoužíva.

  • Jarka O. | 11. 2. 2009 18:55

    Nebude ta omáčka přesolená, když se dá málo vody?

  • Maruška Přibylová | 11. 2. 2009 16:45

    To musí být výborný jídlo. To někdy o víkendu vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Gulášová polévka v sáčku Ingredience na trojobal Koření Kuřecí maso Pepř mletý Plátkový sýr Rýže Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z vaječného koňaku

Bábovka z vaječného koňaku

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Česneková plec

Česneková plec

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí zapečené s rajčaty a…

Česneková polévka (česnečka) s pohankou

Česneková polévka (česnečka) s…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

80
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O…
59
Kaštanové housky
Kaštanové housky
57
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
56
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
36
Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek
Rychlá a bezkonkurenční…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact