• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží
Napište svůj komentář k receptu

Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso prsa (vykostěná)
    • 2
      plátek plátkový sýr
    • 4
      plátek šunka jakákoli
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balení gulášová polévka v sáčku
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • koření podle chuti
    • rýže
    • ingredience na trojobal

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme vejce natvrdo, které poté rozkrojíme na čtvrtky. Poté naklepeme kuřecí prsa na asi 1 cm vysoké plátky, které osolíme, opepříme a okořeníme (já používám granulovaný česnek, gyros a grilovací koření, ale jinak, jak komu chutná). Na takto okořeněné kuřecí plátky poklademe na každý plátek prsou půl plátku sýra (plátek sýra musí být rozkrojený na polovinu), 1 kolečko šunky a 1 čtvrtku vejce. Takto připravený kuřecí plátek zabalíme pomocí buď klobásové nitě párátek, aby se neotevřel. Obalíme jak jsme zvyklí = mouka - vejce - strouhanka ,a než dáme na pánev s olejem, ještě jednou namočíme tento kousek do vejce, které je smíchané s trochou mouky. Udělá se takové těstíčko. Vložíme na rozpálenou pánev. POZOR: hodně oleje na nejnižším ohni! Smažíme dozlatova.
2
Než se nám udělají kuřecí prsa, uvaříme rýži.
3
Poté uvaříme gulášovou polévku, ale nedržíme se návodu množstvím vody, ale chceme, aby to bylo husté jako omáčka. Pořádně mícháme, aby nevznikly hrudky. Jakmile máme vše hotové, poklademe nejdříve na talíř maso, ze kterého vytáhneme špejle nebo odstraníme nit, dále rýži a tu polejeme trochou gulášové polévky. Té dáme podle chuti jak chceme, aby vypadala rýže. Buď méně a bude sušší, více polévky - vlhčí.
4
Podáváme se zeleninou nejlépe zavřenou cibulkou či okurkem a gurmán si může dát pivo.
5
Z jednoho kousku masa se bez problému nají 2 lidé, je to hodně syté jídlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová kýta na kousky s omáčkou a rýží

Vepřová kýta na kousky s omáčkou a…

Telecí kapsa nadívaná žampiony

Telecí kapsa nadívaná žampiony

Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou

Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KvětaŠ | 7. 12. 2012 19:03

    to sem může psát každý blb co chce? to nebývalo

  • Frůdy
    Frůdy | 7. 12. 2012 17:56

    Je to jak chcanky jak to tu mužete propagovat.Jse snad idiot :-( :-( :-(

  • Áda | 4. 3. 2011 16:56

    je to slaný...

  • Antonia Trusková | 18. 2. 2009 13:25

    Pani Ladislava; u nás sa mäso nepredáva vakuovo balené, je cerstvé, kuracie rezne majú záruku 3 dni a sú vzdy temer na milimeter rovnako nakrájané, pretoze to krájajú strojom. Takze po odskúsaní jedného balenia (cca 270-300 g) viete aké sú ostatné. A to nielen dnes ale vzdy.Iný kraj, iné zvyky.U mäsiara neviete, ci mäso, ktoré Vám predáva je od vcera, alebo od Vianoc...Balené mäso je vzdy s väcsou zárukou a istotou, ze nekupujete macku vo vreci. Výrobca za to rucí.Preto mäsiarstva prakticky zanikli, hlavne kvôli nedôvere a necestnosti mäsiarov. Ale to uz je o niecom inom...

  • ladislava staffenová | 17. 2. 2009 16:40

    Antonie - ono záleží na tom, jaké máte zkušenosti s kupovanými plátky jakéhokoli masa vakuově balenými, takže je nevidíte celé. Z důvodů kvality plátků si je raději buď udělám sama, nebo je přede mnou nakrájí řezník z čerstvého masa.

  • Antonia Trusková | 16. 2. 2009 22:36

    Otázka:Nie je jednoduchšie kúpiť mäso už nakrájané na 1 cm plátky a vyhnúť sa tak naklepávaniu a tým ničeniu vlákien a teda zbytočnému vysušovaniu mäsa? V kulinársky rozvinutých krajinách sa "naklepávanie" akéhokoľvek mäsa už roky pri príprave nepoužíva.

  • Jarka O. | 11. 2. 2009 18:55

    Nebude ta omáčka přesolená, když se dá málo vody?

  • Maruška Přibylová | 11. 2. 2009 16:45

    To musí být výborný jídlo. To někdy o víkendu vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Gulášová polévka v sáčku Ingredience na trojobal Koření Kuřecí maso Pepř mletý Plátkový sýr Rýže Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Pekingské maso

Pekingské maso

Trhanec

Trhanec

Slepičí polévka s noky

Slepičí polévka s noky

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

102
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
65
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
56
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
51
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
49
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

  • Recepty.cz
  • Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact