• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Paštikové koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Paštikové koláčky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paštikové koláčky
Paštikové koláčky
Paštikové koláčky
Paštikové koláčky
Paštikové koláčky
Paštikové koláčky
Paštikové koláčky
Paštikové koláčky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Slané koláčky z listového těsta naplněné jemnou domácí paštikou z kuřecích jater jsou skvělou obměnou tradičních chlebíčků a jednohubek.

Suroviny

10 porce
    • 2
      ks listové těsto pláty
    • 1
      ks vejce
    • 500
      g kuřecí játra
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g máslo změklé
    • 1
      svazek tymián
    • 10
      ks šalvěj lístky
    • 200
      ml červené víno
    • muškátový oříšek
    • 2
      lžíce brusinky brusinkový džem
    • sůl
    • pepř mletý
    • 60
      g máslo na zalití

Postup přípravy receptu

1
Z plátů listového těsta vykrojte kolečka o průměru asi 6 cm, polovině z nich vykrojte středy. Plná kolečka přeneste na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Na každé pak velmi opatrně naneste kolečko s vykrojeným středem. Pracujte velmi opatrně, aby si těsto udrželo tvar, a vykrojená kolečka naneste opravdu přesně. Opět je potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte je dozlatova asi 10 minut. Hotové korpusy nechte zcela vychladnout. Poté ostrým nožem vykrojte vypouklé středy, získáte košíčky k naplnění. Tip: Košíčky z listového těsta si upečte předem, druhý den je naplňte paštikou.
2
Játra očistěte, zbavte blanek a překrájejte na kusy. Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji na pánvi na lžíci másla. Přidejte játra a krátce orestujte, aby se ze všech stran zatáhla. Přidejte lístky tymiánu a nasekané lístky šalvěje, zalijte vínem a pomalu vařte, stačí 8-10 minut. Alkohol se vyvaří, tekutina částečně zredukuje.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Játra přendejte do nádoby na mixování. Přidejte asi polovinu tekutiny z pánve a pokrájené povolené máslo. Mixujte dohladka a postupně přidávejte zbylou tekutinu z pánve, nejspíš ji nebudete potřebovat všechnu, výsledná konzistence by měla připomínat jemnou kaši. Paštiku důkladně osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem a přidejte zavařeninu. Opět dobře promixujte.
4
Paštikou naplňte košíčky, navrch nalijte vrstvičku rozpuštěného másla. Pokud vám zbude paštika, nalijte ji do skleniček a opět zalijte máslem. Košíčky uložte do ledničky a nechte ztuhnout do druhého dne. Podávejte je posypané zrnky granátového jablka a lístky tymiánu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem

Paštika se šalvějí a kandovaným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí Vnitřnosti FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinky Červené víno Cibule Kuřecí játra Listové těsto Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Šalvěj Sůl Tymián Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Rafaelo

Rafaelo

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

69
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
67
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
61
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
48
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
36
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho…
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
Paštiková pomazánka s tvarohem
Paštiková pomazánka s tvarohem
Páteční lívanečky
Páteční lívanečky
Patizon rychle a chutně
Patizon rychle a chutně
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová (kedlubnová) minutka
  • Recepty.cz
  • Paštikové koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact