Z plátů listového těsta vykrojte kolečka o průměru asi 6 cm, polovině z nich vykrojte středy. Plná kolečka přeneste na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Na každé pak velmi opatrně naneste kolečko s vykrojeným středem. Pracujte velmi opatrně, aby si těsto udrželo tvar, a vykrojená kolečka naneste opravdu přesně. Opět je potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte je dozlatova asi 10 minut. Hotové korpusy nechte zcela vychladnout. Poté ostrým nožem vykrojte vypouklé středy, získáte košíčky k naplnění.
Tip: Košíčky z listového těsta si upečte předem, druhý den je naplňte paštikou.
2
Játra očistěte, zbavte blanek a překrájejte na kusy. Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji na pánvi na lžíci másla. Přidejte játra a krátce orestujte, aby se ze všech stran zatáhla. Přidejte lístky tymiánu a nasekané lístky šalvěje, zalijte vínem a pomalu vařte, stačí 8-10 minut. Alkohol se vyvaří, tekutina částečně zredukuje.
Játra přendejte do nádoby na mixování. Přidejte asi polovinu tekutiny z pánve a pokrájené povolené máslo. Mixujte dohladka a postupně přidávejte zbylou tekutinu z pánve, nejspíš ji nebudete potřebovat všechnu, výsledná konzistence by měla připomínat jemnou kaši. Paštiku důkladně osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem a přidejte zavařeninu. Opět dobře promixujte.
4
Paštikou naplňte košíčky, navrch nalijte vrstvičku rozpuštěného másla. Pokud vám zbude paštika, nalijte ji do skleniček a opět zalijte máslem. Košíčky uložte do ledničky a nechte ztuhnout do druhého dne. Podávejte je posypané zrnky granátového jablka a lístky tymiánu.