• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Napište svůj komentář k receptu

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g máslo změklé
    • olivový olej
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 400
      g kuřecí játra
    • šalvěj pár lístků
    • brandy malá sklenice
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 100 °C. Polovinu másla dejte do zapékací misky a dejte do trouby asi na 10 minut zvolna rozpustit, dokud se nezačne oddělovat. Odeberte žluté, přepuštěné máslo do samostatné misky a dejte stranou vychladit. Mléčně bílé máslo vylijte.
2
V pánvi rozehřejte trošku olivového oleje, zvolna na něm orestujte šalotku a česnek, dokud nezesklovatí. Poté je stáhněte a dejte stranou na talíř. Vytřete pánev kuchyňskou utěrkou a zprudka na ní orestujte kuřecí játra společně se šalvějí. Nechte je, aby se ze všech stran zatáhla, ale uvnitř zůstala ještě růžová – pokud je vysušíte, ztratí svoji krémovou texturu a paštika nebude krásně hladká.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Přilijte do pánve brandy, chvíli nechte projít varem, aby se vypařil alkohol, a poté stáhněte z plotny a obsah pánve přemístěte do mixéru. Přidejte orestovanou šalotku a česnek a mixujte, dokud není směs dokonale hladká a krémová. Přidejte zbytek změklého másla, osolte, opepřete a pokračujte v mixování. Poté přemístěte paštiku do keramické misky.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Posypte lístky šalvěje a přes lžičku na paštiku nalijte přepuštěné máslo. Dejte alespoň na hodinu do lednice vychladit, ale mnohem lépe se všechny chutě propojí a rozvinou, pokud necháte paštiku odležet přes noc. Podávejte vychlazené a s čerstvým bílým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštiková pomazánka s tvarohem

Paštiková pomazánka s tvarohem

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Paštiky a rillettes
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Česnek Kuřecí játra Máslo Olivový olej Pepř mletý Šalotka Šalvěj Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

26
Švestková povidla
Švestková povidla
25
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
25
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou
Meruňkový koláč s…
24
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
24
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným…
Paštika z divočáka
Paštika z divočáka
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
Paštiková pomazánka s tvarohem
Paštiková pomazánka s tvarohem
Paštikové koláčky
Paštikové koláčky
  • Recepty.cz
  • Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact