• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Paštika z králíka pro paní Mílu
Napište svůj komentář k receptu

Paštika z králíka pro paní Mílu

autor: Pickajda
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paštika z králíka pro paní Mílu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g králičí maso přední s kostmi
    • 350
      g vepřová plec
    • 1
      ks játra
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • zázvor - mletý
    • 20
      g máslo
    • 4
      lžíce smetana
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g slanina
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Králičí maso spaříme vařící vodou a poté podusíme za občasného podlévání na másle a cibuli doměkka. Měkké maso vykostíme a společně s játry a vepřovým umeleme (nebo rozmixujeme, paštika pak bude jemnější). Přidáme vejce, koření, smetanu a slaninu nakrájenou na kostičky. Směs vložíme do olejem vymazané chlebíčkové formy (tu můžeme vyložit tenkými plátky anglické slaniny), pokryjeme ji alobalem, který ohneme přes hrany formy a dobře upevníme. Naplněnou formu postavíme do pekáčku s horkou vodou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 2 hodiny. Poté paštiku necháme vychladnout ve fomě, studenou vyklopíme, očistíme od rosolu, zabalíme do alobalu a uložíme do chladu. Paštiku lze také naplnit do skleniček (neplníme po okraj) a ty potom pečením ve vodní lázni sterilizovat.
2
Paštika je velmi jemná. Pokud jí nestačíme spotřebovat zastudena, obalíme nakrájené plátky v trojobalu a osmažíme.
3
Recept pochází z Praktické kuchařky Libuše Vlachové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di - | 24. 2. 2009 15:05

    Prosím o opravu překlepu, ta paní se jmenuje Vlachová. To ona to tak hezky popsala. Díky.

  • Miroslava Severová | 24. 2. 2009 12:14

    Děkuji za recept, určitě vyzkouším, než jsem se podívala sem, tak jsem se zbytečně ptala v diskuzi.Prima jste to popsala, díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Játra Králičí maso Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Slanina Smetana Sůl Tuk Vejce Vepřová plec Zázvor - mletý Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí řízky Ondráš

Kuřecí řízky Ondráš

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

817
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
629
Máslové řízky
Máslové řízky
564
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Rybí steak
Rybí steak
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Paštika z králíka pro paní Mílu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact