• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Paštika z králíka pro paní Mílu
Napište svůj komentář k receptu

Paštika z králíka pro paní Mílu

autor: Pickajda
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paštika z králíka pro paní Mílu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g králičí maso přední s kostmi
    • 350
      g vepřová plec
    • 1
      ks játra
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • zázvor - mletý
    • 20
      g máslo
    • 4
      lžíce smetana
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g slanina
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Králičí maso spaříme vařící vodou a poté podusíme za občasného podlévání na másle a cibuli doměkka. Měkké maso vykostíme a společně s játry a vepřovým umeleme (nebo rozmixujeme, paštika pak bude jemnější). Přidáme vejce, koření, smetanu a slaninu nakrájenou na kostičky. Směs vložíme do olejem vymazané chlebíčkové formy (tu můžeme vyložit tenkými plátky anglické slaniny), pokryjeme ji alobalem, který ohneme přes hrany formy a dobře upevníme. Naplněnou formu postavíme do pekáčku s horkou vodou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 2 hodiny. Poté paštiku necháme vychladnout ve fomě, studenou vyklopíme, očistíme od rosolu, zabalíme do alobalu a uložíme do chladu. Paštiku lze také naplnit do skleniček (neplníme po okraj) a ty potom pečením ve vodní lázni sterilizovat.
2
Paštika je velmi jemná. Pokud jí nestačíme spotřebovat zastudena, obalíme nakrájené plátky v trojobalu a osmažíme.
3
Recept pochází z Praktické kuchařky Libuše Vlachové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di - | 24. 2. 2009 15:05

    Prosím o opravu překlepu, ta paní se jmenuje Vlachová. To ona to tak hezky popsala. Díky.

  • Miroslava Severová | 24. 2. 2009 12:14

    Děkuji za recept, určitě vyzkouším, než jsem se podívala sem, tak jsem se zbytečně ptala v diskuzi.Prima jste to popsala, díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Játra Králičí maso Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Slanina Smetana Sůl Tuk Vejce Vepřová plec Zázvor - mletý Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Domácí kečup
Domácí kečup
28
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
27
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem
Kuřecí prsa s…
26
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Paštika z králíka pro paní Mílu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact