• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Paštika z králíka pro paní Mílu
Napište svůj komentář k receptu

Paštika z králíka pro paní Mílu

autor: Pickajda
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paštika z králíka pro paní Mílu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g králičí maso přední s kostmi
    • 350
      g vepřová plec
    • 1
      ks játra
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • zázvor - mletý
    • 20
      g máslo
    • 4
      lžíce smetana
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g slanina
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Králičí maso spaříme vařící vodou a poté podusíme za občasného podlévání na másle a cibuli doměkka. Měkké maso vykostíme a společně s játry a vepřovým umeleme (nebo rozmixujeme, paštika pak bude jemnější). Přidáme vejce, koření, smetanu a slaninu nakrájenou na kostičky. Směs vložíme do olejem vymazané chlebíčkové formy (tu můžeme vyložit tenkými plátky anglické slaniny), pokryjeme ji alobalem, který ohneme přes hrany formy a dobře upevníme. Naplněnou formu postavíme do pekáčku s horkou vodou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 2 hodiny. Poté paštiku necháme vychladnout ve fomě, studenou vyklopíme, očistíme od rosolu, zabalíme do alobalu a uložíme do chladu. Paštiku lze také naplnit do skleniček (neplníme po okraj) a ty potom pečením ve vodní lázni sterilizovat.
2
Paštika je velmi jemná. Pokud jí nestačíme spotřebovat zastudena, obalíme nakrájené plátky v trojobalu a osmažíme.
3
Recept pochází z Praktické kuchařky Libuše Vlachové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di - | 24. 2. 2009 15:05

    Prosím o opravu překlepu, ta paní se jmenuje Vlachová. To ona to tak hezky popsala. Díky.

  • Miroslava Severová | 24. 2. 2009 12:14

    Děkuji za recept, určitě vyzkouším, než jsem se podívala sem, tak jsem se zbytečně ptala v diskuzi.Prima jste to popsala, díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Játra Králičí maso Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Slanina Smetana Sůl Tuk Vejce Vepřová plec Zázvor - mletý Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Pomazánka z Nivy s ořechy

Pomazánka z Nivy s ořechy

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Plněné smažené brambory

Plněné smažené brambory

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

656
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
31
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy s vločkami
30
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
28
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Paštika z králíka pro paní Mílu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact