g
zvěřina
(jakýkoliv libový kousek, např. kýta, odblaněné a nakrájené)
50
ml
portské víno
30
ml
koňak
50
ml
madeira
1
lžíce
cukr
15
g
sůl
15
ks
jalovec
5
ks
nové koření
1
ks
citronová kůra
(z jednoho citrónu)
1
snítka
tymián
pepř mletý
špek
(nebo bůček, ne uzený)
Postup přípravy receptu
1
Brusinky přelijte v misce vodou a nechte nasáknout. Maso v míse promíchejte s alkoholem, cukrem a solí. Kuličky koření rozdrťte, z citronu ostrouhejte kůru, z tymiánu otrhejte lístky a vše přidejte k masu. Špek nakrájejte na kostičky, přimíchejte k masu a vše dejte na půl hodiny do chladu.
2
Pak umelte na masovém strojku s nástavcem s malými otvory, dochuťte solí a pepřem a do směsi vmíchejte zvláčnělé brusinky. Zavařovací sklenice vypláchněte vroucí vodou a naplňte masovou fáší, kterou dobře upěchujte, a povrch uhlaďte. Nahoru případně položte kuličky koření a snítku tymiánu, sklenice uzavřete a sterilujte asi 90 minut ve vodní lázni při 100 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Josef
|17. 1. 2017 10:44
DŮRAZNĚ NEDOPORUČUJI ! ! !
Pokud i přesto budete tenhle recept zkoušet, maso předem tepelně zpracujte jinak, než pouze zavařováním - jinak tady jde o zdraví!