• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Napište svůj komentář k receptu

Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato lahodná domácí paštika z kuřecích jater hravě strčí do kapsy všechny paštiky kupované. Ochucená trochou koňaku a šalvějí a zalitá želé z pomerančů chutná jako skutečná delikatesa.

Suroviny

4 porce
  • Paštika:
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 4
      snítka šalvěj
    • 1
      kg kuřecí játra
    • pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 500
      ml koňak
    • 200
      ml smetana 30%
    • 80
      g cukr krupice
  • Želé:
    • 3
      ks pomeranč velké
    • 100
      ml pomerančový džus
    • 25
      g cukr krupice
    • 1
      lžička želatina - mletá

Postup přípravy receptu

1
100 g másla rozpusťte ve velké pánvi a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte šalvějové lístky a po minutě pokrájená a očištěná játra. Restujte asi 6 minut. Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Zalijte koňakem a nechte půl minuty přejít varem. Přesuňte vše do mixéru a rozmixujte dohladka se zbylým máslem a smetanou. Paštiku rozdělte do sklenic a nechte zchladnout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Ze dvou pomerančů nastrouhejte kůru a do kastrolu vymačkejte šťávu. Přidejte džus, kůru, cukr a želatinu a nechte pár minut nabobtnat.
3
Třetí pomeranč nakrájejte na tenké plátky a poskládejte je do širokého kastrolu a zasypte cukrem. Přilijte 150 ml vody a vařte na mírném ohni, až se vyvaří všechna tekutina a plátky zkaramelizují. Pomerančové plátky rozdělte do sklenic na paštiku.

RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

4
Pomerančovou šťávu přiveďte téměř k varu a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Želé opatrně přelijte pomerančové plátky na paštice a nechte úplně vychladnout.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zámecká paštika

Zámecká paštika

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vnitřnosti Zavařování & nakládání Paštiky a rillettes FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Koňak Kuřecí játra Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Pomeranč Pomerančový džus Šalvěj Smetana Sůl Želatina - mletá

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Židovské řízky

Židovské řízky

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

73
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Švestková povidla
Švestková povidla
21
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
20
Pastéis de nata
Pastéis de nata

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
Paštičky
Paštičky
Paštičky II.
Paštičky II.
Paštika z divočáka
Paštika z divočáka
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho…
  • Recepty.cz
  • Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact